Välkommen Tross!

Jag har alltid velat ha en Border Collie. Dock har jag också lovat mig själv att vänta till den dagen jag hade möjlighet att ha får själv och valla regelbundet. Jag vallade en del med Vilja när hon var yngre men till slut kändes det inte rätt varken mot henne eller fåren att hela tiden halka tillbaka på ruta ett när vi inte hade möjlighet att träffa fåren så ofta som vi behövde. Lindö är drömmen som möjliggör så många andra drömmar för mig och detta är en av dem. I vår kommer vi äntligen att kunna ha egna får och därför är tiden äntligen kommen att välkomna en liten BC in i familjen.

Vi hämtade honom från uppfödaren Åsa Brolin/Framnäs i söndags i förra veckan. Han är en av sju i kullen mellan mamma Framnäs Ask och pappa Framnäs Trym. Länge och väl velade jag kring könet. Åse hade lovat bort den enda tiken i denna kullen och kvar fanns bara hanar. Jag som bara har tikar! Jag har aldrig haft hane och har aldrig känt att jag är någonting annat än en tik-tjej men det var bara till att följa hjärtat. Den här lilla killen valde verkligen mig och jag hade inte en chans mot hans små valpögon som sa ”hej matte, jag följer med dig hem!”

Än så länge har det gått alldeles finfint. Han faller in i ledet bland alla andra hundar (herregud, det börjar bli en hel flock nu – haha!) och har anpassat sig fint till livet hos oss. Han är modig, sprallig, social och förvånande klok. Han kommer som ett spjut på inkallning och lär sig sakta med säkert vilka regler som gäller här hemma (nej, äter vi varken hästbajs, tuggar på soffor eller jagar hönsen!) Högst upp på inlärningslistan står rumsrenheten, och just nu springer jag ut sisådär hundra gånger om dagen med honom. Trägen vinner! Om man jämför med Vilja som valp är han dock inte lika förig så det ska bli spännande att se hur samarbetet kommer se ut i vallhagen. Vi kommer att få experthjälp från uppfödaren som bor bara en halvtimme bort så jag är inte så orolig.

Summa summarum är jag superglad över denna lilla kille och ser verkligen fram mot att få lära känna honom bättre och sätta tänderna i vallningen tillsammans så småningom. Varmt välkommen till familjen, fina lilla Tross! ❤

tross

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s