Nedräkningen har börjat

Om allt går enligt plan flyttar vi om exakt en vecka. Tillträdet är visserligen tidigare än så, så redan nu på söndag kommer vi att smygflytta grabbarnas sängar och tandborstar så att de kan bo där i veckan och bygga klart det blivande stallet. Men själva flyttlasset går inte förrän nästa helg och jag kommer dessutom att bli kvar här på Ekeby även efter flyttlasset gått och flyttstäda hela gården. Jag drog nitlotten kan man säga. 😉

I morse åkte Anders förbi på väg till jobbet för att hålla ett öga på isen (eller, den icke existerande isen rättare sagt så vi kan andas ut för den här gången.) Från andra sidan sundet tog han den här bilden och skickade till mig med texten ”Det ser bra ut. Ingen is vid bryggan längre. Och här mitt emot vårt paradis ser det ut så här 😀” Det pirrade till i magen när jag tittade på bilden och för första gången såg huset i vinterskrud. Vårt blivande hem, så oerhört vackert! Det kom till och med en liten glädjetår såhär vid frukostbordet. Snart, snart, snart kommer dagen vi väntat på i över ett halvårs tid. De senaste dagarna har jag packat flyttlåda på flyttlåda och känt mig som ett barn dagarna före julafton – väntar, längtar, drömmer och hoppas. Nu har nedräkningen verkligen börjat på allvar! ❤

15050436_1310252462327239_523792579_n

 

 

17 reaktioner till “Nedräkningen har börjat

 1. Oh vad lycka att göra sig redo för sin egen önskegård. Jag minns så väl……..
  Tänker på när jag satt där första gången i mitt hörn på övervåningen och bara var fylld av obeskrivbara känslor. Kärleken till mitt underbara 1700 tals hus höll i sig till den dag jag själv på grund av ålder och bristande krafter fick lämna över till nästa ägare. Jag älskar stället än, men nu med saknad.
  Hoppas arr du/ni får njuta i många år av ert drömställe. Arbete och oro kommer det att bjuda på likväl som lycka och ro.
  Ha det gott.

  Gilla

 2. Att flytta till något man längtat länge efter är till och med bättre än julafton 😉 Tror inte flyttstädningen är en nitlott, även om det blir massor av jobb så ger det dig också ett avslut. En chans att när flyttröran är över även packa med dig de fina minnen du har av stället och ta med dig dem.

  Gilla

 3. Hej 🙂 Det ska bli roligt att få följa dig på ditt nya äventyr ! Tänk vilken dröm … Vi lämnade Stockholm för 6 år sedan och flyttade ut till familjens lilla oisolerade torp här i Västmanland..utan dusch och tvättmöjligheter 😀 Det var ett äventyr det också när det blev minus 28 grader ute och det var 8 plus inne…Nu är det renoverat och tillbyggt sedan några år så nu behöver vi inte frysa längre och man kan duscha när man vill 😉 Nu har vi fått det som vi vill och det är ständiga projekt pågång…såväl ute som inne . Lycka till med flytten !
  Kram
  Elisabeth

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s