På god väg

Sedan flytten i lördags har allting varit lite upp och ned. Anders och Mobbi stannade kvar på Lindö och jag åkte hem till Ekeby. Eller kanske snarare bort till Ekeby? På Lindö råder flyttkaos och ingenting är uppackat. Kartonger från golv till tak i kontoret, ett hav av blommor i Svens gamla rum och alla våra möbler är omsorgsfullt staplade i ett kompakt tetris-pussel i vardagsrummet. Här på Ekeby är det istället helt tomt. Så hemma är väl kort och gott någonstans där mitt emellan just nu.

I söndags kväll satt jag i bilen på väg från Lindö till Ekeby och insåg att det skulle ta mig en evighet att flyttstäda. För i flyttstädningen ingår inte bara städning utan även packning av det sista (varken garage eller flygel var färdigpackade egentligen, och även i huset fanns en del kvar.) Sen hade vi ju stallet, där boxarnas bäddar skulle mockas ur. Utestallet likaså. Våra två husvagnar skulle flyttas till Anders föräldrar på Djurö och den lånade hästtransporten skulle lämnas tillbaka till sin rättmätiga ägare… I Västergötland. Utöver det skulle även den stora skrothögen köras bort med släp till skroten, samt att tidigare beställt material till blivande badrummet på Lindö skulle hämtas ut och transporteras till ön. Ja, ni förstår. Precis som flytten inte var någon vanlig flytt är flyttstädningen sannerligen ingen vanlig flyttstädning heller.

När hopplösheten kröp inpå huden där i bilen i söndags kväll kände jag mig tvungen att be om hjälp. Så jag ringde mamma. Till min stora glädje tackade hon ja till uppdraget och dagen därpå slog jag två flugor i en smäll och hämtade henne i Stockholm samtidigt som jag åkte upp med en av husvagnarna. Tillsammans har vi uträttat storverk här på gården och det är nog hyfsat rimligt att vi faktiskt är färdiga redan denna vecka. Det känns faktiskt som att vi hunnit med hälften av den milslånga todolistan redan – tjooohooo! 😀 Igår bockade jag av ”att lämna tillbaka hästtransporten” från listan (och passade samtidigt på att fira min bästa väns födelsedag) och kom tillbaka hit 00.10 inatt med känslan av att vi faktiskt är på god väg. Det känns bra.

dsc_0242

 

 

12 reaktioner till “På god väg

 1. Stort lycka till med din ”flyttstädning”. Det är verkligen spännande att läsa om flytten och Lindö. Tack för att vi får följa med på äventyret!
  //Anna

  Gilla

 2. Puh! Låter tungt, men snällt att du fick lite hjälp iallafall. Och du … ännu mer tur att det inte fanns någon snö ute på vägarna, med det körandet.
  Ska bli väldigt intressant att följa din/er flytt. 🙂

  Gilla

 3. Låter mycket att göra! Synd du inte tänkte på att anlita ett städbolag för flyttstädning. Det är det värt. Vi gjorde det när vi flyttade från vår gård och om jag senare i mitt liv ska flytta igen är det köpt flyttstädning som gäller. Det är en så tuff bit med den typ av städning. Skönt att slippa bry sig om det när man har så mycket annat att göra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s