En annorlunda jul

Ända sedan jag var liten har jag verkligen älskat julen. Jag har pyntat redan i början på november, klätt granen runt första advent och varit helt färdig med varenda julklapp (ja både inhandling, inslagning och givetvis superpretentiöst rimmande) redan i början på december. Jag har varit en sån där julfanatiker som stressade småbarnsmammor förbannat, för att jag alltid gjort allt lite för perfekt och lite för tidigt. Jag kan riktigt föreställa mig hur de rullat upp ögonen, suckat djupt och sagt till varandra någonting i stil med ”hoppas hon sätter sin egengjorda, kaneldoftande, perfekt smakavvägda och helt fantaaaaaaaastiska j*kla julgröt i halsen” – hahaha! 😂 Den här julen blev en riktig helt om marsch för mig. För första gången någonsin har julen inte fått stå i centrum. Och ingenting har liksom fått samma proportioner som det i vanliga fall brukar. Visst, vi har bakat lite lussebullar och tänt adventsljus. Vi har lyssnat på julmusik och ätit färdigskivad julskinka men vi har inte liksom blivit uppslukade av julen. Alls, över huvud taget.

När vi skrev kontraktet och flytten blev ett faktum var vi smarta nog att förutse att det skulle ta ett bra tag för oss att komma iordning här hemma, så redan då bestämde vi oss för att fira hemma hos Anders föräldrar. Och mycket riktigt, vi har haft så fullt upp med att boa in oss i huset och lära känna våra nya omgivningar att vi knappt ens märkt att julen faktiskt tågade in. Det är inte det att det inte känts som jul, det tycker jag verkligen att det har. Det är bara det att vi inte småstressat över allt man måste, borde och (enligt de superheliga traditionerna) ska göra i samband med det. Julpyntet fick till och med ligga kvar i sina flyttkartonger och istället pytsade jag ner en egenhuggen gran i en hink och prydde med några polkagrisar men that´s it. Jag kan helt klart konstatera att denna jul varit en annorlunda jul men inte fy skam för det. Den har varit både stämningsfull och harmoniskt. Och vad mer kan man egentligen begära av en jul?

Här har ni den förresten. Årets julgran. En ensam liten stackare, i vanliga fall förpassad till ett mörkt kökshörn men fick (fotograferingen till ära) komma ut och glänsa en stund i rampljuset på köksgolvet. 😍

dsc_0004

16 reaktioner till “En annorlunda jul

 1. Det blir som sagt jul i alla fall oavsett om man kör för fullt med pynt, bak och ståhej eller inte. Här är det ”inte” versionen av julen i år och det känns faktiskt riktigt skönt. Jag brukar iofs inte göra så mycket men lite hembakat och pyntat brukar jag ha. Varför jag inte gjort något iår är väl beroende på utmattningen som slog till med dunder o brak i somras, orken och den där skaparlusten är inte riktigt hemma ännu. Men det kommer 😊
  God jul till er alla på ön, både två och fyrbenta!

  Gilla

 2. God jul till dig! Det var verkligen en vacker julgransuppsättning. Jag menar det. Udda och ser moderndesignad ut 😀 Vilken cool ide du kom på.

  Gilla

 3. Ja det var en liten ynklig krake, men fyller sitt ändamål helt klart 😀

  Vi bodde i lägenhet i stan, två trappor upp när min son var 5 år. Det var tidig vår och en dag kom han hemsläpandes på en något större gran. Inte ett barr fanns kvar och jag frågade naturligtvis varför i all sin dar han skulle ha hem den för.
  Då sa han: Den fryser!

  Gillad av 2 personer

  1. Granen fryser – det var det gulligaste jag nånsin hört tror jag. ❤ Det ska jag nog också börja fråga när sambon undrar varför jag släpar hem både kottar, bark och annat utifrån naturen för att använda som inredning. Tack för tips! 😀

   Gillad av 1 person

 4. Önskar er en god fortsättning på julhelgen! Jag blir glad över att ni har prioriterat så bra denna jul. Åren och högtiderna blir olika och skönt är väl det. Hur skulle vi annars minnas när vi gjorde vad? 😉
  Kristina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s