Ett år att minnas

dsc_0008

2016 års första soluppgång bevittnade jag i en stuga i Dalarna. Jag fotade den inte, men den var nästan lika vacker som den här bilden som jag tog på luciamorgonen från vårt sovrum. Med betoning på nästan. 😉 Jag och Anders hade i alla fall precis firat in det nya året genom att skåla på att vi skulle ”ge järnet” för att under det kommande året hitta vår drömgård. I april hittade vi Lindö på hemnet, under sommaren färdigställde vi vår förra gård för försäljning och i november gick flytten av stapeln. Året blev intensivt och bjöd på både blod, svett och tårar men givetvis också massor av skratt, glädje och kärlek.

Imorgon firar vi in det nya, första året på Lindö med ett mysigt litet nyårskalas. Jag har skriftligen skickat inbjudningskort till ”Baron Bosse af Lindö” och ”Greve Anders af Lindö” och bjudit in till en trerätters nyårssupé klockan 19.00 (och självklart undertecknade jag mallgrodigt nog med Prinsessan Nathalie af Lindö.) Morgondagen kommer att ägnas åt att stå framstupa över trettio ännu ouppackade flyttkartonger och leta fram någonting annat än mjukiskläder och raggsockor, som för övrigt är ett mycket hett mode här i Lindövärlden just nu. Jag tänker till och med måla naglarna dagen till ära, och om jag hinner kanske det blir lite smink också – det ni!

Hur som helst, vid morgondagens solnedgång avslutas året på samma sätt som vi påbörjade det för ett år sedan. Vi skålar. Inte för att vi ska hitta drömgården, utan för att vi redan hittat den. Och för att 2016 blev ett år vi sent kommer att glömma. Gott nytt år på er allihop! ❤

 

15424693_1347093225309829_1246716321_n

14 reaktioner till “Ett år att minnas

  1. Gott Nytt År!!
    Nu är de nya ägarna installerade här på Ekeby Gård!
    Julgranen lyser så fint i nedre hallen och det känns faktiskt riktigt bra – ända in i murstocken! De verkar riktigt seriösa och trevliga, och det känns som om stämningen här kommer att förbli lika fin som tidigare! De har en och annan plan på förbättringar/förändringar, och det ska bli spännande att se vad som kommer att hända framöver! Själv tycker jag nog att det är ganska bra som det är, men man vet ju aldrig förrän det är klart! Ett nytt badrum är förstås alldeles alldeles nödvändigt, och en liten kamin som värmer mitt hjärta kommer säkert att bli fint!
    Önskar att jag i smyg kunde få se hur de förra ägarna har det på sin ö, men man kan ju inte få allt man önskar – i alla fall inte varje år!
    Ekeby Gård till Lindö – Kom!!

    Gilla

    1. Åh Titti, det låter helt fantastiskt. Jag är så himla bra att ni trivs på Ekeby Gård, det värmer hjärtat något oerhört att veta att pärlan blir omhändertagen. Ordentligt. Du och Leif är givetvis välkomna ut till ön när helst ni vill och hälsa på. Varm kram från Lindö till Ekeby – kom!! 😉

      Gilla

  2. Det är så roligt att läsa din blogg! Vi lever så olika liv, i så olika stadier men jag blir underbart inspirerad av din berättelse och dina ord! Gott nytt år!

    Gilla

  3. Det är ju så med livet, vägen är sällan spikrak. Min farmor brukade säga att om något var meningen blev det så, ibland tog det bara lite tid. Man ska med andra ord inte ge upp vid första motgången, utan ta fram envisheten när den behövs. Njut av det nya livet på Lindö, stort lycka till med alla planer för 2017 och tack för att vi får följa med på vägen. 😊

    Gilla

Lämna en kommentar