Nordanvind och resfeber

dsc_0014

Igår drog nordanvinden in över Lindö. Den förde med sig en bitande kyla, som liksom kröp ända in under skinnet. Minus nio grader och upp mot 24 sekundmeter – kuling heter det tydligen. När vi skulle ta oss över sundet (fullpackade med resväskor, handbaggage och en stackars naken gitarr) var det som att åka rakt ut i tomma intet. Det var fullkomligt bäcksvart. Vår lilla båt skumpade upp och ner på de kraftiga vågorna och fick kämpa hårt för att inte slitas från vattenytan. Mälarvattnet sköljde över oss med jämna mellanrum och fick mig att tjuta av skratt och rysa av obehag på samma gång. Efter denna, minst sagt nervkittlande upplevelse, landade vi hos Anders föräldrar på Djurö straxt innan midnatt igår kväll. Vi fick oss både god mat och en god natts sömn och i skrivande stund får vi även skjuts ut till Arlanda. Lyx!

Tillsammans med nordanvinden kom också resfebern som ett brev på posten, i alla fall för Anders. Jag brukar sällan påverkas och så var fallet även den här gången. In i det sista väntar jag och först när Anders står i dörren och trampar otåligt inser jag att det är dags att slänga ner passet (och lite hafsigt ihopplockade kläder) i första bästa väskliknande föremål. Den här gången lyckades jag till och med få med tandborsten – det ni! Förväntar mig stående ovationer när vi anländer till hotellrummet. 😉

Så, nu tar jag en veckas timeout för att livsreflektera med min kärlek (och njuta av en välbehövlig dejt med solen.) Tjingeling! 💖

17 reaktioner till “Nordanvind och resfeber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s