Borta bra men hemma bäst

dsc_0039

En veckas sol, mys och livsreflektion är nu över och jag sitter hemma vid köksbordet och tittar igenom bilderna från resan. Den här bilden på Anders tycker jag är så himla fin. Avslappnad stil i flipflop och hoodie med det korallblå havet i bakgrunden (dock ska det tilläggas att det var suuuuuuperkallt med både blåst och regn, men ack så vackert ändå.) Bilden är tagen på en strand på nordvästra Fuerteventura, en halvtimme från vår hemby Corralejo. Vi fick en enda dåligt-väder-dag (sånär som på blåsten som var ständigt närvarande hela veckan) och då passade vi på att hyra en varsin scooter och se oss omkring på de vindpinade vidderna som utgjorde denna avlånga vulkanö. Vart man än såg var det som ett öde månlandskap, men ibland uppenbarade sig vackra stränder eller milsvida sanddyner. Vi körde vilse ett par gånger och kände verkligen att vi, bokstavligen talat, befann oss mitt ute i ingenstans.

Förutom denna upptäckardag spenderade vi i princip veckan hemma på hotellet. Vi solade, badade, promenerade, spelade spel på balkongen, åt och drack gott och pratade, pratade och pratade… Vi reflekterade kring livet och tog upp stort som smått, viktigt som oviktigt och bra som dåligt. Tänk att det är så skönt att ha tid för varandra, att ha tid att prata på djupet. Att få prata till punkt om viktiga saker utan att bli störd och att också kunna prata om helt oviktiga saker – bara för att man vill. Vi tog verkligen upp allt mellan himmel och jord, men ändå tycker jag att vi lyckades hålla ett bra fokus och följde den röda tråden hela vägen igenom. Från a till ö.

Som Laila uttryckte det så fint i en tidigare kommentar, så gjorde vi som ett mentalt bokslut. Hade vi varit ett företag hade vi stängt 2016 och upprättat en budget för 2017. Ut med det gamla och in med det nya – en ordentlig superreflektion, helt enkelt. Vi pratade om hur 2016 levde upp till förväntningarna vi hade på vår förra livsreflektion och vad vi förväntar oss från 2017. Vi målade upp visionen för livet i helhet och uppdaterade vår mission, alltså hur vi gör för att nå vår vision eller rättare sagt ”ingredienserna för vårt drömliv.” Vi gick igenom rädslor och farhågor, förhoppningar och drömmar. Vi centrerade oss också i nuet och gjorde en lite mer objektiv bedömning kring vart vi står, precis just nu, baserat på våra nyckelord i missionen. Utifrån detta tog vi sedan ner allt det här ”fluffiga” till en mer konkret nivå och spikade huvudmål, delmål och att-göra-listor för det kommande året. Jag är otroligt nöjd med resultatet och känner mig, som alltid efter den årliga livsreflektionen, sååååååå pepp på den nya året! 😀

dsc_0094

När vi på hemvägen sammanfattade resan var vi mer än nöjda båda två. Visst, maten hade varit lite si och så och ”turisttätheten” är väl inte direkt någonting vi längtar tillbaka till men vi uppnådde faktiskt målet med resan. Att göra vår livsreflektion och att njuta av solen – check! Väl hemma blev det ett ordentligt pusskalas då Vilja, Tross, Foxi och lilla Jinni allihop skulle tävla om vem som kunde komma närmast. Och vem som kunde få mest kärlek. Snabbast. 😉 Summa summarum har vi haft en fantastisk vecka men kände på slutet att vi började få lite hemlängtan. Och det var en helt magisk känsla igår, när vi äntligen fick komma hem till vårt Lindö. Solnedgången färgade sundet i terracotta och på andra sidan, uppifrån slänten, lyste det svagt från vårt fina hus. Varmt och välkomnande. Medan Anders gjorde iordning båten stod jag bara som förtrollad och tänkte ”borta bra, men hemma är faktiskt ändå överlägset bäst.” Helt underbart egentligen, att ha möjlighet att få känna så. Jag är lyckligt lottad jag! ❤

dsc_0085-2

5 reaktioner till “Borta bra men hemma bäst

  1. Oh, så underbart skrivet och välkomna hem. Jag tror det är mycket viktigt att i ett förhållande hålla sådana djupa diskussioner vid liv genom att skriva ner mål, delmål, förväntningar, rädslor mm men också att gå igenom föregående år. Vad tar vi med in på nya året och vad behöver vi ändra på.

    Gillad av 1 person

  2. Skönt med en riktig ledighet tillsammans och verkligen hinna med att umgås och koppla av.
    Vi har också haft bra väder på utanför Marbella på Costa del Sol och jag har varit ute på äventyr.
    Ha en skön söndag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s