Lunch för en månad

När man bor på en väglös ö är det inte så lätt att bara ”pipa iväg” och köpa en lunchlåda när hungern faller på. Om man dessutom är Byggledare (och inte ens vet hur man kokar ett ägg) är hungersnöden ett faktum när kokerskan Nathalie inte är hemma på ön. Turligt nog har vi funnit en lösning på problemet – lunchlådor. I massor. En gång i månaden kör jag ett matlagningsmaraton här hemma som brukar resultera i sådär 40 lunchlådor ungefär, vilket brukar räcka i ganska exakt en månad. Funkar finfint och kan varmt rekommenderas! Den här gången blev det;

 • Köttfärssås och spaghetti
 • Laxgryta och ris
 • Dillkött och ris
 • Köttfärslimpa och potatismos
 • Pulled pork och potatismos
 • Pizza

Här är en bild på en nöjd Mobbi som håvar in dagens fångst! 😉

dsc_0337

 

14 reaktioner till “Lunch för en månad

 1. Åh…. Jag kanske skulle anlita dig som matlagare hemma hos mig! 🙂 Brödbak funkar, men resten är en mindre katastrof och maten blir därefter. Och ekonomin, eftersom jag hellre går ut och äter än äter min egen mat 😉

  Gilla

   1. Åhhh… Jag kör alltid samma recept. Hemkunskapslimpan som finns i boken Brödglädje 🙂 Enkelt och behöver bara jäsa en gång på plåten…

    Gilla

 2. Oj oj oj dej skulle man ha ❤❤❤❤skulle vara underbart med massa matlådor wow duktigt haven fin helg själv ligger ja på sjukhus med andningssvårigheter jobbigt kram

  Gilla

 3. Eftersom min man jobbar borta ofta och jag ändå måste göra mat till sonen, blir det per automatik att jag gör matdosor av leftovers till matdosor åt honom, så vi har en halv frysbox med enbart matdosor, som är härlig att hitta. Vad jobbar du med? Titta gärna in på min blogg! Ha en fin vecka!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s