Välkommen sköna vår!

Mitt emellan omskolning av tomatplantor och kvistning till trädgårdslandet tänkte jag slänga i mig en lunchlåda. I frysboxen hittade jag en som det stod ”grön ärtsoppa” på och tog upp den till micron. När den varma soppan till slut stod på bordet tyckte jag den såg så himla tråkig ut. Tittade ut genom fönstret där solen strålade från en klarblå himmel och slängde ett öga på termometern som visade 18 (!) plusgrader. Det satte spiken i kistan. Soppan slängdes ned i en termos som stoppades ner i ryggsäcken och sedan begav jag och hundarna oss ut på picknickpromenad i vårsolen. Vi tog en sväng förbi torpet i norr och gick sedan ner mot ängen, där vi stannade till för att äta den medhavda lunchen (som självklart både såg ut och smakade tusen gånger bättre än hemma vid köksbordet!)

DSC_0379DSC_0387

Trots att jag bara hade tunna byxor och en t-shirt på mig värmde solen skönt och de ljumna vårvindarna kändes som smekningar mot kinderna. Jag reflekterade över årstiden en stund och insåg att det är nu allt sätter fart, precis just i denna stund. Våren är på intågande och den kommer med stormsteg. Små späda grässtrån tittar upp från den nyss upptinade marken, träden knoppas och blommorna vaknar till liv. Massor av citronfjärilar fladdrade omkring oss där vi satt på ängen och jag tänkte att det är nog fler än bara dem som vaknar ur sin vintervila nu. Både vildsvin och bävrar skymtade vi igår, måste vara skönt för dem allihop när våren äntligen kommer. Det känns som att varenda djur, inklusive mig, riktigt njuter av harmonin de första vårdagarna erbjuder.

På vägen hem sprang vi på vårens första blommor, tussilago och blåsippa. Helgen bjöd, förutom omställning till sommartid, även på islossning och numera är vattnet i sundet helt öppet – riktigt härliga vårtecken. Vad har ni sett för vårtecken hos er?

DSC_0392DSC_0393

 

 

 

 

19 reaktioner till “Välkommen sköna vår!

  1. Blåsippor, fjärilar och skönsjungande småfåglar. Det är så himla ljuvligt med alla vårtecken. Bara att njuta och ta in allt man hör och ser. Vi har en vacker tid framför oss 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s