Projekten avlöser varandra

Våren är en minst sagt hektisk tid i det självförsörjande livet och nu avlöser projekten varandra i ett rasande tempo. Efter att Anders besviket frågade ikväll varför jag inte bloggat på ”flera måååååånader” (tio dagar för att vara exakt) blev det uppenbart att bloggen helt enkelt har fått sota lite för det gedigna vårschemat – men här kommer i alla fall en liten uppdatering!

Det största projektet just nu är trädfällningen. Hela slänten mellan huset och södra udden har vi fullständigt dammsugit från all typ av växtlighet. Inte ett enda sly gick säkert när jag var framme med de röda markeringsbanden och än mindre säkra blev de när Mobbi plöjde fram som en högtempererad ångvält med motorsågen. Just nu är vi i full färd med att göra samma sak mellan torpet och stallet, men här finns faktiskt en hel del fruktträd att vara rädd om så här går vi betydligt mer varsamt fram.

DSC_0405DSC_0425

Grenkaoset som blir av fällningen ska jag försöka tämja genom att mata in det i min alldeles nya flismaskin, en för övrigt helt fantastisk apparat som gör värdelöst sly till ovärderlig flis till gångarna i köksträdgården. Och på tal om köksträdgården så är det projekt nummer två vi har på gång just nu. Efter mitt förra inlägg fick jag enormt mycket smarta tips, råd, idéer och en stor portion inspiration till att både planera och sätta igång Projekt Köksträdgård (tusen tack för det! ❤ ) Därav att vi också kickade igång det tredje projektet, att montera upp ett sågverk som ska kunna omvandla alla träd vi fäller till plankor och brädor att bygga odlingsbäddar av. Och förutom trädfällning, köksträdgård och sågverk är vi också i full fart att få till beteshagar till både hästarna och fåren. Det har redan börjat grönska i de tilltänkta hagarna och dessutom börjar vinterfodret sina så nu gäller det att få upp både stolp, grindar och stängsel. Fort.

Så, om ni undrar vart jag tagit vägen så är svaret raka spåret ut i trädgården. 😉

12 reaktioner till “Projekten avlöser varandra

 1. Vad lustigt, för jag tänkte på dig i går kväll och att det var länge sedan jag såg ett inlägg. Men tio dagar är inte så fasligt länge, haha. Kul att arbetet går framåt för er, det är roligt att läsa om.

  Gilla

   1. Ja men det kändes ju som en evighet, hälsar frk Nyfiken och Avundsjuk (men inte missunnsam).
    Det är så kul att se hur det går för er och så finns ju tankarna hos dig när det gäller sorgen. Finns ju en tendens för omvärlden att gå vidare efter begravning, när man själv står kvar med sorg. Tänker iaf på dig och önskar er en glad påsk, ni har väl snart prunkande vår 🙂

    Gilla

    1. Åh Marie, din omtanke värmer så! Sorgen kommer och går, känner ett enormt stöd att inte behöva ”lägga locket på” utan känslorna får finnas där och tiden får ha sin gång. Tack och lov! ❤ Och tack detsamma, önskar dig en härlig påsk och så lovar jag att stilla nyfikenheten inom kort så det slipper bli en eeeeevighet igen! 😀

     Gillad av 1 person

     1. Det är fint att dina känslor får finnas där, att bara vara och pyssla med er framtid på ön måste vara bästa terapin 🙂
      Ska in och läsa dina nya inlägg direkt 😉

      Gillad av 1 person

 2. Heja heja och tummen upp för eget sågverk! Och det finns få saker som är så välgörande mitt i sorgen som att kunna vara utomhus och arbeta fysiskt. Hjärnan processar och man mår bättre allt eftersom.
  Peppkramar!
  Kristina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s