Vårpyssel i trädgården

Nu är det full rulle på oss! Anders har fokuserat på köksträdgården de senaste dagarna och med traktorns hjälp har han myllat upp de blivande odlingsbäddarna med lite torv och en massa stallgödsel. Själv reparerade jag den gamla stenmuren bredvid och började så smått med perennrabatten jag tänkt mig framför den men är inte klar än på långa vägar…

DSC_0016DSC_0020DSC_0031DSC_0022

Jag fick tips här i ett tidigare inlägg om att morgonsol är viktigt för de små plantorna så Mobbi fick den stora glädjen att gallra ur lite sly från skogsdungen i öster. Så fort man ens nämner ordet motorsåg blir han eld och lågor och är igång innan man ens hunnit blinka (därför har jag lärt av mina misstag och märker numera upp aktuella träd med det omissigenkänneliga röda bandet så att det inte uppstår några tvivel om varesig man ska fälla det där fantastiska gamla fruktträdet eller inte…) 😉 Förutom slyröjning har han dessutom nästan blivit färdig med att stängsla södra udden så nu kan vi snart släppa hästarna på vårbete – som jag längtar!

DSC_0027

Motorsågen har gått varm även på andra ställen i trädgården och så även flismaskinen. Är supernöjd med denna starka lilla trädgårdskompis, den tuggar i sig rubb som stubb och ut spottar den perfekt flis till gångarna i köksträdgården. De två håriga flismaskinerna på sista bilden kan jag dock inte rekommendera lika varmt för de stjälper mer än de hjälper – stjäl pinnar i ett rasande tempo men inget flis så långt ögat kan nå! 😉

DSC_0497DSC_0494DSC_0469

12 reaktioner till “Vårpyssel i trädgården

 1. Ni är flitiga! Lycka till! Här har vi så sjuttons kallt, nästan minus 8 i natt, så vårbruk utomhus är inte att tänka på. Chiliplantorna hamnar i sitt växthus om några dagar, och Runda Rabattkryparen får bara kalla sig Kaxiga Krattaren tillsvidare…

  Gilla

 2. Alltså, verkligen – vilken dröm! Så roligt att få se alla bilder och hänga med så här från början. Heja er!

  Gilla

 3. Hej! Vilken flismaskin har ni? Jag har bara en kompostkvarn och den är lite för klen. Jag vill kunna flisa betydligt grövre pinnar än vad jag kan göra i kompostkvarnen. Hur grova grenar tar den?
  Med vänlig hälsning Eva Linnea

  Gilla

   1. Tack! Den verkar vara i klass med den jag redan har. Jag tror jag får leta efter en ”riktig” flistugg, som kan ta grenar/stammar som är ännu grövre. Hyra?
    /Eva Linnea

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s