Köksträdgård och hundparning

Ja, som rubriken lyder var det köksträdgård och hundparning som stod på schemat i helgen och till vår stora glädje kom min syster Nicole och hennes sambo Simon till vår undsättning. Nicole hjälpte Anders vid sågverket och sågade nya plankor till odlingsbäddarna och så fort jag vände ryggen till så storstädade hon hela huset. Bara sådär. Hon tyckte säkert att det var en sanitär angelägenhet för att ens kunna vistas inomhus (och ja ni tolkar det helt rätt, dammråttorna är inte så högt prioriterade hemma hos oss) men för min del var jag bara galet tacksam att någon vänlig själ förbarmade sig över det. Alla borde ha en sån syster som jag har, helt klart. Simon gick istället lös med motorsågen i slyskogen mellan köksträdgården och sjön, flitig som en myra var han och plötsligt fick köksträdgården en riktigt härlig utsikt. Jag stod där länge och väl och njöt av resultatet och tänkte att här kommer jag spendera mååååååånga timmar framöver. Med huset i norr, sjön i öster, en stor syrénhäck i väster och så hästarnas nya beteshage i söder kunde det inte bli ett mer perfekt läge för att anlägga en köksträdgård. Vi blev inte färdiga på långa vägar men tre odlingsbäddar är det i alla fall nu och fler blir det nog nästa helg…

På lördagen var jag åter igen iväg med Foxi till Örebro och denna gång var hon äntligen i höglöp och redo för parning – tredje gången gillt! Hanen jag valt ut åt henne heter Spike (Noble Art Smart at The Parti) och är en social, framåt och orädd kille på hela 10 år som under sin karriär blivit utnämnd till ”årets agilitypom” två år i rad. Han är friskheten själv, har aldrig haft några problem med sjukdomar och är hälsoundersökt UA. Han har dessutom den ovanliga färgen trefärgad parti color som jag är heeeeelt såld på – håll tummarna för små fläckvalpar framåt sommaren!

15 reaktioner till “Köksträdgård och hundparning

 1. Ser bra ut! Jag skulle ändå ha ”gubbarna” att bygga på med en planka till när de ändå är i farten! Fördelar: man behöver inte böja sig så djupt, och marken varmnar fortare på våren! Här är det 4-5 plusgrader, men just nu snöar det inte, i varje fall…. Potatis har vi satt, växthusen slukar elektricitet som bara den, men odlandet i dem är på gång!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, drömbilden var att ha dem två plankor höga men vi hade inte fällt tillräckligt många träd så det får vi vänta med tills nästa år – ett steg i taget! 😉 Härligt att du också är igång, blir lite avis på växthus måste jag säga – uppskrivet på önskelistan!

   Gilla

 2. Kommer att bli kanonbra det där! Ja, både köksträdgården och en lyckad parning 🙂 Snygg kille med underbara färger!
  Lyckost med en sådan syster!
  Ha det gott!

  Gilla

 3. Så härligt liv!!! Jag vill också odla och fixa … men va fan! Mina tomatsticklingar och chilisticklingar verkar inte må bra i mina händer … tror de kommer dö ifrån mig snart, jag som trodde jag bodde i perfekta landet att odla lite så där … hahaha 😀
  Och gud vilken fin sötnos hunden är och jag håller tummarna! 😀 ❤

  Gilla

  1. Hahaha, stackars sticklingar! 😀 Ja ibland är livet verkligen härligt, speciellt de dagarna man får fnula på i sin egen takt i trädgården. Tack för hållna tummar, vi längtar ihjäl oss efter valpar nu! ❤ 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Hej! Ett litet tips: odlingsbäddarna ser rätt långa ut så sätt en mellanplanka/vägg någon stans mitt på odlingsbäddarna. Risken att de bågnar när du börjar fylla på med jord är annars stor, speciellt om ni ska bygga på med en planka till nästa är. Jag ha tyvärr egen erfarenhet av att INTE göra det. Jord är jä-ns tungt!
  /Eva Linnea

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s