Kung Eric af Lindö

DSC_0028

Érica var planerad att föla den fjärde maj och när det inte kom något föl den torsdagen började jag bli en aning nervös. Fredagen passerade även den utan föl och nervositeten växte. Men på lördagsmorgonen, två dagar efter utsatt datum, stod han äntligen där i hagen. Frisk, kry och ståtlig som en kung. Anders föreslog att vi skulle döpa honom till Eric men jag var inte helt övertygad, visserligen gillade jag kopplingen till mammas namn men tyckte det lät så himla tråkigt. Eric. Ingen kreativitet här inte. Nej, jag avslog raskt förslaget och inte ens när mina vänner föreslog samma namn föll jag för det men jag började ändå leka med tanken att ”krydda till” namnet. När jag frågade Éricas före detta matte Annlouise vad hon tyckte fölet skulle heta fick jag (föga förvånande) svaret… Ja, gissa vad? Eric såklart! Det var spiken i kistan och därmed döpte vi tillsammans honom till Kung Eric af Lindö – en lagom dos hybris och alldeles perfekt högtravande. 😉

Jag insåg precis att jag missat att berätta för er om detta senaste tillskott i Lindöfamiljen men jag skyller på att det varit lite mycket att göra de senaste veckorna – stolpning och stängsling av beteshagar, avmaskning av får, grönsaksodling, anläggning av köksträdgård och en massa annat vårpyssel. Men idag har vi faktiskt haft en ledig dag. På förmiddagen var Annlouise med familj här på besök och på eftermiddagen var vi in till stan för att se på Anders mors kör som hade konsert – en välbehövlig och riktigt mysig dag tillsammans! ❤

16 reaktioner till “Kung Eric af Lindö

 1. Fin liten kille 😉 Jag tycker namnet låter alldeles lysande, men bara namnet Eric hade nog som du säger känts lite trist.

  Gilla

 2. Tur att drottningmamman inte heter Svea. Då hade han blivit avkomma i rakt nedstigande led från The Queen of Sweden Mother Svea och blivit Prins Sven och framledes Kung Sven.
  Det hade absolut inte passat.

  GRATTIS till fölet ❤

  Gilla

 3. Vilket fint föl! Ser ut att ha ”allt på rätt plats”, säger hon som haft häst i 24 år i sitt förra liv. Men födseln planerad till 4 juni? Missade du kanske i månaden där? 4 juni är ganska sent för en häst att föda… du menade hoppeligen maj… Sen återstår ju en sak: VAD kommer fölet att heta i vardagsspråket? Enda fölet vi fick hette Pojusan (uttalsa påjosan, betoning på Å), men ytterst få hästar hade sitt ”riktiga” namn i det dagliga umgänget. Den enda av våra hästar som fortfarande lever (alla var äkta finnhästar) hette officiellt ”Iloinen Salama” (=Glada Blixten), direkt som jag såg henne visste jag att hon heter Laisa. Och så kallas hon än idag. Även om det officiella namnet är ganska så trevligt, jämfört med andra finska hästnamn… Vår nästsista häst hade en kvinna fött upp, och hästen var nästan ett nervknippe, av olika orsaker. Namn: Pipsa Pirteä, som ungefär betyder Pigga Pipsa, Pipsa är ett kvinnonamn. Hon lugnade ner sig, fick heta Pipsa resten av sitt liv. Några minnen…

  Gilla

  1. Hahaha, du har rätt Märtha – jag hoppade en månad i förväg, men har rättat till det nu. 😉 Ja, vi tänker nog att han kommer att få heta både det ena och det andra; Eric, Kungen, Kung Erik – kärt barn har många namn! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s