Arvsskifte, barnvaktande och älgbesök

Ja, rubriken är ganska splittrad men det ska jag villigt erkänna att det speglar Livet Just Nu. På pricken faktiskt. Eller, splittrat kanske låter lite negativt. Osammanhängande? Dynamiskt kanske…?

Denna vecka har jag och systrarna fokuserat på arvsskiftet efter pappa. Vi har inte orkat ta tag i allt förrän nu och det med all rätt, att röja ut ett föräldrahem är ansträngande både fysiskt och psykiskt. Alla pappas saker, allt han samlat på sig under hela sitt liv, delas upp och hamnar på alla möjliga håll och kanter. Saker som är viktiga för oss barn hamnar i uppdelade högar. Saker som vi vet var viktiga för honom hamnar i samma högar, inte för att vi har någon användning för dem utan mer för att det är så mycket pappa. Som hockeyklubban till exempel, eller motorcykelminiatyren. Jag menar, när i hela fridens namn kommer jag ha nytta av en dödskallering? Aldrig. Men det är alldeles för mycket pappa i den för att jag skulle ha mage att slänga den, så den (och mycket annat) har fått följa med hem. Vissa saker har hamnat hos farbror, andra hos mamma. En del saker har vi skänkt bort eller återbrukat. Andra saker har fått åka lastbil till återvinningscentralen. Vi har röjt i dagarna tre och är inte färdiga än på långa vägar, men nu tar vi paus i en vecka för att kunna ta nya, friska tag igen.

Ikväll åkte jag med fullastat släp direkt från pappa och hem för att möta upp Anders och Anders barnbarn (och tillika mitt bonusbarnbarn,) treåriga lilla prinsessan Saga. Det är första gången någonsin vi får förtroendet att få rå om henne över natten och vi har längtat som barn i väntan på julafton. Äntligen! Vi har åkt båt, tittat på djuren och haft kvällsmys. Självklart har det blivit en del godis och glass också, för mutor har jag hört är bra – för det gäller ju att få henne att vilja komma tillbaka. 😉

Imorgon bitti åker vi alla tre på vägsamfällighetens årsmöte och träffar alla våra nya grannar, det ska bli spännande. Sedan bär det av till Stockholm för att lämna tillbaka den lilla guldklimpen och sedan vidare mot Djurö för att hämta husvagnen, som ska dammas av och få komma ut på en liten tur. Om allt går som planerat övernattar vi i Gränna imorgon natt och tittar på hundutställning (håll tummarna för att jag lyckas hitta de spårlöst försvunna husvagnsnycklarna imorgon bitti bara – hahaha!)

Ja, och som en perfekt avslutning på detta ”dynamiska” inlägg kommer här en bild från älgbesöket vi hade i hästhagen häromdagen. Herr Älg var helt obrydd båda om hästarna och mig själv, trots att jag gick närmare och närmare med kameran i högsta hugg. Han betade lite och tyckte att det var en riktig toppenbuffé vi hade serverat där i den nyanlagda beteshagen på Restaurant Lindö. ❤

DSC_0118

8 reaktioner till “Arvsskifte, barnvaktande och älgbesök

 1. Att sortera ut efter en anhörig är tufft, så många känslor. Jag sparade en låda med diverse, som hörselskydd, en hammare, solglasögon, lite sådant som var pappa. Den tar jag fram ibland när saknaden blir för stor. Allt kan ju inte behållas, men lite i alla fall 🙏🏻
  Mysigt med barnbarn, mutor är ett måste 😄
  Ha en fin husvagnsutflykt också!
  Och vilken bild 😍

  Gilla

  1. Ja, det har verkligen varit tufft men nu känns det äntligen som vi är i mål. Fint av dig att spara en liten ”pappalåda”, jag tänker att jag ska göra samma i form av en liten ”pappahörna.” ❤

   Gillad av 1 person

 2. Jobbigt att sortera i andras ägodelar och det som var viktigt då. Jag har flyttat min far och ännu en gång fått sortera i hans ägodelar. Man känner sig som att man gör intrång. Men det blev nog bra tillslut och pappa verkar nöjd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s