Glada nyheter!

Ojojoj så mycket det hänt på sistone – men så lite jag hunnit med att uppdatera bloggen! Här kommer en liten nyhetssammanfattning;


1) Jag har gått och blivit jägare (hör och häpna!) Efter teorikursen jag fick i trettioårspresent blev jag kursetta på teoriprovet med hela 65 av 70 poäng. När det sedan var dags för uppskjutning var jag sådär lagom nervös, då jag aldrig ens hållit ett gevär tidigare… Men efter idogt kämpande och lite jävlar anamma klarade jag även det (till och med älgbanan, vilket jag givetvis är lite extra mallig över) och häromdagen damp vapenlicensen dessutom ner i brevlådan. Så numera tvingar jag Anders att titulera mig Jägaren Nathalie och inte bara Nathalie. Stackarn! 😂


2) Vi har råkat spontanköpa ett glasskafé och minigolfbana vid Östabadet i Stallarholmen (!!) På fredag om exakt en vecka öppnar vi dörrarna så nu är det fullt fokus på städning, beställningar och renovering (som om vi inte hade nog på attgöralistan sedan tidigare…) 😅 Men faktum är att detta går hand i hand med vår långsiktiga vision om att bli självförsörjande eftersom vi, förutom glass, kommer att kunna sälja både lammskinn, ägg, honung och alla andra gårdsprodukter där. Jag är verkligen superpepp på detta, ska bli sååå roligt att få driva kafé. Typ som när man liten och lekte affär, med skillnaden att man faktiskt kommer att få betalt i pengar istället för sand, gräs och nyckelpigor – hahaha!

skrot

3) Jag och systrarna har äntligen kommit över arvsskifteströskeln och lagt ut pappas hus till försäljning. Givetvis känns det lite sorgligt också men just nu känns det bara toppen att vi kommit vidare i processen – och det tillsammans! Bilden föreställer för övrigt mig, lillasyster Nicole (och Jinni i hennes famn) och Angelicas bonusson Remi när vi åkte en av alla vändor till återvinningscentralen. Ja, det har varit mycket slit men nu är vi äntligen i mål – tjooohooo!! 😀

22 reaktioner till “Glada nyheter!

 1. Jag blev ledsen av att höra att du blivit jägare, som djurvän och vegetarian kan jag inte förstå hur en jägare tänker och hur en jägare kan se sig som djurvän. Sorgligt men jag kommer inte att följa din blogg mer

  Gilla

  1. Men snälla du. Människor har levt med och av djur hur länge som helst. Det är det som har gjort oss till det vi är. Konsten är att finna harmoni i just detta faktum. Det var skaldjuren i södra afrika som gjorde det möjligt för vår hjärna att växa, Det var animaisk föda som gjorde det möjligt att flytta vår gräns norrut efter istiden. Samtidigt är det idiotskt att låta hektar efter hektar skövlas för att odla hamburgare, Vi måste tänka oss för och göra det som är rätt för en långsiktigt hållbar utveckling. Det naturliga steget är ett svar. Kolla deras hållbarhetsprinciper.

   Gillad av 1 person

   1. Människor har förändrats och blivit både dummare och smartare, mycket har hänt. Hur behandlades kvinnor, gamla, fattiga för inte alls så länge sedan, idag är det djuren vi bestämmer över, trycker ihop som om de inte vore liv, Idag har vi ett annat synsätt men blundar för hur djurets väg till tallriken har varit och alla borde veta att vi kan leva utan att äta upp våra vänner. Vad är det som säger att den här planeten är människans och att vi ska bestämma över allt liv här. Det är inte för många djur som finns det är för många egoistiska människor. Jag anser att alla har lika rätt till att leva, människan har inte rätt att döda varken människor eller djur. Med denna respekten för allt levande skulle vi leva i en mycket vänligare och lugnare värld.
    Med vänlig hälsning Annemor Carlsson

    Gilla

  2. Man behöver absolut inte skjuta djur bara för att man tar jägarexamen, om man inte vill, Man lär sig så otroligt mycket på de där kurserna! Det är till nytta för oss alla; allätare, vegetarianer eller veganer. Det tycker iaf jag!!

   Gillad av 1 person

   1. Det finns bättre kurser att lära sig mycket på, som är bättre än att lära sig mörda sina vänner, för alla djur är mina vänner och vad har jag för rätt som människa att bestämma över om någon ska dö eller ej.

    Gilla

 2. GRATTIS och GRATTIS! Jag har funderat på att ta jägarexamen jag också, bara för att få lära mig mer om skogen, djuren, viltvård och allt det andra. Har i dag svårt att tänka mig att skjuta ett djur, men man vet ju aldrig!! Man är ju inte sämre kärring än att man kan ändra sig.
  Kram

  Gilla

 3. Låter som en väldigt bra idè. Hoppas verkligen ni sliper lämna in sand till banken. Låter ju krångligt vid bankomaten att få ut ett kilo sand!
  Kramis
  PS Håller tummarna såklart.

  Gilla

 4. Grattis till allt spännande! På mitt eget jägarbevis är än så länge bara teorin avklarad – lerduvorna gäckar mig fortfarande.
  Jag instämmer med övriga kommentarer kring jägares vara eller inte vara – att ha jägarkunskap är inte att hata djur, det är i själva verket precis tvärtom. Jag är djurvän sen barnsben, har varit vegetarian i massor av år, har amatörbiologi som hobby och tycker mig veta mycket om djurskötsel – men det var inte förrän jag läste jägarteorin som jag förstod hur allt hänger ihop. Och hur mycket som kan gå fullständigt fel om man inte har duktiga viltvårdare som sköter djurstammarna. Jag kommer förhoppningsvis aldrig att skjuta några djur. Men nu vet jag hur jag ska hjälpa rådjuren, småviltet och fåglarna genom de kalla vintermånaderna. Alla borde läsa jägarteorin, det är f-n allmänbildning!

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla! Ja, jag håller verkligen med dig om att det är otroligt allmänbildande. Jag har lärt mig massor om både djur och natur och är väldigt tacksam för det. Lerduvorna är nog bara en övningssak – på det igen bara! 😃👌🏼

   Gilla

 5. Wow! Grattis till jägarexamen, det var bra jobbat 👍🏻 Att hantera en älgstudsare kräver sin kvinna, råkar jag veta. Hagel är att föredra, om man vill ha sin axel kvar 😄
  Att ni ta steg mot långsiktiga mål, som glasskiosken, är jättekul. Att leka affär var verkligen en barndomsfavorit 👍🏻😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s