Juli på Lindö

Solen strålar från en klarblå himmel och vattnet glittrar harmoniskt i sundet. Det är varmt och skönt och både fyrbenta och tvåbenta njuter av det härliga vädret. På facebook får vi rapporter om att de allra flesta av våra vänner har semester just nu, men inte vi. Vi jobbar på som vanligt hemma på gården, kanske till och med ännu mer intensivt än annars. För just nu händer det sååå mycket…

IMG_0798.JPG

Till att börja med kan jag berätta att vi fått tillökning – på alla håll och kanter! Isa har fått fyra bedårande små kattungar, Foxi har fått tre perfekta små valpar och Piloten har lyckats med bedriften att ruva fram fyra små supersöta kycklingar. Dessutom har vi själva ruvat fram (med äggkläckarens hjälp såklart) ytterligare fyra små ulliga, gulliga och helt underbara kycklingar som just nu bor i vårt sovrum i väntan på att få flytta ut i hönshuset. Det är djurbebisar precis överallt och vi är otroligt tacksamma att varenda en av dem är välskapt och välmående. ❤️

IMG_0581IMG_0555IMG_0759

I köksträdgården har det gått stadigt framåt ända sedan vi påbörjade projektet i våras. Många andra mer akuta saker har kommit emellan och fördröjt färdigställandet men just nu känns det som om vi nästan är på mållinjen. En enda låda är kvar att bygga och sedan är det bara fliset i gångarna som saknas. Nästan varenda låda är fullplanterad och jag njuter varje dag när jag står och vattnar odlingarna av att få se det växa och frodas.

IMG_0795IMG_0797

I förra veckan var det också dags för avvänjning av lammen. Eftersom Tross ännu inte har kommit så långt i sin utbildning fick istället våra snälla grannar agera vallhundar när vi separerade bagglamm och tacklamm från gammeltackorna. Med gemensamma krafter lyckades vi få in dem i en varsin beteshage och det kändes så himla skönt att sedan veta att allt var i sin ordning, rätt får på rätt plats helt enkelt. Här är en bild på småtjejerna Signe och Runa som börjar trivas riktigt bra med att vara utan sina mammor i den stora vida världen:

IMG_0790.JPG

Även i hästhagen har det hänt ett och annat. För en tid sedan bestämde vi oss för att sälja Erica och lille Eric och därför har jag haft stort fokus på att grimträna och ledträna den lille, detta för att han ska kunna klara av att transporteras både i båt och även i hästtransport. Imorgon är den stora flyttdagen och vi ser med spänning fram mot det – håll tummarna för att allt går bra! 😃

IMG_0778.JPG

15 reaktioner till “Juli på Lindö

 1. Livet när det är som allra bäst på en liten gård! Ljuvligt med alla små! Håller tummarna att resan går bra för de två fyrbenta!
  Ha det fortsatt gott där på ön!

  Gilla

 2. Vilken härlig aktivitet det är hos er nu! Det är mycket att stå i förstår jag, men det klarar ni galant. Kul med allt smått och att alla verkar må bra.
  Kram från Eva Linnea

  Gilla

 3. Samma här, då alla har semester, då jobbar man själv arslet av sig! Gud vilken fin kattunge ♥ Ni verkar ju ha det helt underbart! Självförsörjande är ju det absolut bästa! Ha nu en fortsatt fin sommar ♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s