Glimrande gryningsfrost

DSC_0345

Imorse var en sån där riktigt magisk morgon. Eftersom vi gick och la oss ovanligt tidigt igårkväll vaknade jag innan klockan ringde. Mysigt morgontrött satte jag mig med en kopp chaité i soffan och lyssnade på min nya favoritlåt, Menkes tolkning av Karin Boyes dikt ”Moln,” och lät dagen sakta vakna med den. När de första solstrålarna letade sig in genom vardagsrumsfönstret ställde jag mig upp och tog ett foto. Fångades av ögonblicket och stod kvar länge och bara njöt av nuet. Jag tittade ut och såg att hela gårdsplanen var vackert frostbiten, så jag bestämde mig raskt att ta med kameran ut på en morgonpromenad.

Överallt fanns små guldkorn att fotografera och kameran fick jobba på högvarv för att hålla jämna steg med min kreativa sinnesstämning. Den tidiga morgonsolen lindade in varenda bild i något slags magiskt ljustäcke och med frostens hjälp blev ett helt vanligt löv till någonting alldeles bländande vackert. ❤️

DSC_0408DSC_0409

Promenaden gick ned mot södra udden, upp förbi köksträdgården och vidare bort mot bryggan. Allt var så stilla. Som om markerna inte riktigt vaknat än. Som om träden, stenarna och vassen tagit sovmorgon tillsammans och låg och myste tillsammans under täcket av frost. Till och med sjön, som de senaste dagarna varit höststormande vild, var alldeles spegelblank och stilla.

DSC_0381DSC_0361DSC_0414DSC_0418

När jag tog det här sista fotot bröts tystnaden av några argsinta vaktskall uppifrån huset – Mobbi och Vilja hade vaknat och den sistnämnda damen tyckte inte alls om att det stod en mystisk främling och fotograferade på hennes brygga. På vägen ner mot mig insåg hon att hon misstagit sig och bjöd istället på en helikopterglad svans och många blöta förlåt-pussar. Sen lyckades jag ta en bild som jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tittar på såhär i efterhand, en bild som fångar vardagen på Lindö. På pricken. Mobbi går sin morgonrunda, i sedvanlig ordning, med foderhinkarna i händerna och hundarna hack i häl, på väg att utfodra djuren. Vår älskade Mobbi, vad hade vi gjort utan honom? ❤️

DSC_0427DSC_0438mobbi

Ja det blev helt enkelt en supermysig start på veckan, som för övrigt kommer att innehålla både en resa till Tranås (för att lämna in fårskinn till beredning) och lite barnvaktande av bonusbarnbarn. Hur mår ni och hur ser er vecka ut? 😘

16 reaktioner till “Glimrande gryningsfrost

 1. Så underbart vackert ni bor! Snyggt fångat också 😍
  Har så tur att jag får göra precis det jag vill (skriva) och att följa sitt hjärta är något alla borde få chans att göra i sina liv. Din/er resa är i sanning en inspiration.

  Gilla

  1. Tack snälla Marie för de fina orden, de värmer hjärtat! ❤️ Ja, det är ju just det – att lyckas lyssna på hjärtat är en bedrift i sig och att sedan också faktiskt göra det hjärtat talar om för en – det modet har man igen i glädje, lycka och livskvalitet tusenfalt. Kör hårt med skrivandet, jag hejar på dig! 😃👏🏼

   Gillad av 1 person

 2. Härliga bilder från din morgon! Jag ska vara hundvakt till sonens whippet några av veckans dagar och i övrigt tänker jag bara göra det jag känner för just för stunden 🙂
  Ha det gott!

  Gilla

 3. Vilket poesi! Jag njuter av texten och bilderna och känner den vackra morgonen som du verkligen förmedlat vidare till oss. Tack för den sköna stunden!

  Ha en fortsatt skön vecka!
  /Anita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s