Lek, bus, mys & gos

En helg har kommit till ända – fylld med lek, bus, mys och gos med Anders barnbarn, tillika mitt bonusbarnbarn. Vi fick äran att vara barnvakt över helgen medan hennes föräldrar fick lite ensamtid. Tänk att jag som inte (ännu) har några egna barn ändå kan titulera mig bonusmormor – ibland ska man ha tur! ❤️

DSC_0277

Och så roligt vi haft det sen! Vi har dansat, ritat, soffmyst, sjungit, lekt med gosedjur, tittat på Bolibompa och skuttat runt på gården i ett hav av geggamojja. När det var dags att åka hem i eftermiddags deklarerade hon å det bestämdaste att hon minsann skulle ”stanna häj på Linnö” och jag kunde inte annat än att hålla med henne. Ja, stanna här du lilla vän så ringer jag till din mamma och säger att du kommer hem först om några år eller så. 😜

Även Anders tonårsson var här i helgen och hade med sig lite häftigare leksaker i form av radiostyrd båt och drönare som han hade uppvisning med. Och så var vår familjevän Gunnar här och hälsade på också, ja det var verkligen fullt hus. Och allihop skulle såklart hälsa på alla djuren också (Lindö Zoo börjar nu bli ett riktigt etablerat begrepp!) Vi klappade på katterna, pussade på hästarnas mular och ”bääade” ikapp med fåren – eller ”såren” som lillfia säger. 😍

DSC_0257DSC_0256DSC_0266 Sedan de åkte hem i förmiddags blev det alldeles tyst och tomt här hemma, saknar dem redan. Men nu på eftermiddagen har jag faktiskt fått ett halvt underverk uträttat och gjort närmare femtio lunchlådor till Mobbi med pulled pork, dillkött och citronlax. Frysboxen fylld! ✌🏼 Hur har er helg varit?

14 reaktioner till “Lek, bus, mys & gos

 1. Gubben på körhelg, men kom ändå med mig på surrealistisk opera, på bio från Metropolitan. Före det radioredaktör på besök, prat om rosor. Sändningstid oklar. Förlorade oss i en film på natten, några timmars sömn och sen åkte gubben iväg till ytterligare sex timmars sjungande. Tupperwareparty, skulle köpa världens bästa ”syltomrörare” som gåva. Det blev lite till. Beck snart. Och regn, regn…. Va tycks?

  Gilla

  1. Men det låter ju som en helt fantastisk helg! 😊 Den surrealistiska operan lät extra spännande, vad hette den? Kul med radioprat också, inte varje dag man får möjlighet till det. Du får hojta till så fort du vet sändningstid – vill lyssna! 😃👏🏼

   Gillad av 1 person

   1. Sändningstiden sköts på framtiden, eftersom det kom ett mera intressant program för julaftonen som var planerat. Operan är baserad på Bunuels film ”The Exterminating Angel” och har samma namn. Bara att koppla av och strunta i att förstå… Följande opera blir 30 december, Trollflöjten på vår Nationalopera (tredje gången jag ser den i höst, de två tidigare på bio), fribiljett av en av de medverkande, som är dotter till en av mina ungdomsväninnor. Denna sångare är en fantastisk mezzosopran i början av sin karriär, Erica Back.

    Gilla

 2. Det är härligt med de små, har två barnbarn 5år och snart 4år… full fart när de är här. Brukar inte få något gjort när de är här, mest lek och bus.
  Ha en härlig vecka!
  Kram Birgitta

  Gilla

 3. Wow, femtio lunchlådor är ju rena industriverksamheten. Bra jobbat! 😊
  Härligt att få se Lindö och ert liv genom barnögon, sådant livar alltid upp. Lyxigt att ha tillgång till ett barnbarn 😍
  Här har helgen bestått av manusarbete, ungefär som vanligt då 😄

  Gilla

  1. Hahaha, ja det kändes nästan som ett skolkök med alla gigantiska kastruller och kantiner. 😜 Ja det är sån himla lyx att få rå om henne, vi njuter varje sekund. 😍 Spännande med manusarbete, håller tummar och tassar för att det går framåt! 😊

   Gillad av 1 person

 4. Vilken mysig helg! Jag hade inte heller velat åka hem om jag var barn och hälsade på hos er. 🙂
  Här (viskar tyst) adventspyntade jag och de två yngsta. I vanliga fall brukar det vara panik, i år bestämde jag mig för att göra det nu, i lugn och ro. Var sååå trött på mörkret! Och så blåste jag lite löv, pysslade om vaktlarna och tittade på Masterchef Australien med maken. Bra helg.

  Gilla

  1. Men åååååh så mysigt med adventspyntande – och skönt att vara ute i god tid!! 😍 Blir så himla sugen själv, kan snart inte hålla mig ifrån tomtarna längre men om Anders fick bestämma skulle vi nog vänta några veckor till. Jag får smyga in dem en och än så att han knappt märker det! 😜

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s