Ett härligt sommarminne

Dagarna blir allt kortare och mörkret allt mörkare. När man precis kommit bort från den knädjupa leran som under hösten täckt gårdsplanen, ja då är det istället dags att börja kämpa mot den annalkande isläggningen. Just den här mellanperioden, den som infinner sig mellan riktigt höstiga höstdagar och vintriga vinterdagar, är egentligen rätt tråkig. Färgskalan går i enhetligt grått och det enda som bjuds är regn, regn och åter regn. Tur då att man kan bläddra tillbaka i mobilens kamerarulle och drömma sig bort lite…

…och just ikväll blev det till den där magiska sommarkvällen i slutet av augusti, som jag bär med mig som en skimrande liten guldklimp i minnesbanken. Vi satt på altanen och drack té, jag i pyjamas och Anders i morgonrock, när vi hörde ett extremt högljutt gäng fåglar väsnas någonstans ute på fjärden. Vi spekulerade en stund i vad det kunde vara för art men bestämde oss snart för stilla nyfikenheten genom att åka bort och se efter. Sagt och gjort. Vi ryckte med oss ett par flytvästar och en varsin varm tröja, hoppade i båten och körde norrut och väl runt hörnet på udden såg vi dem – skarvarna. Helt otroligt hur många de var, säkert fem tusen stycken, och ju närmare vi kom desto fler såg de ut att vara. Vi satt där länge och väl, helt förundrade över storleken på flocken. Högljuddheten. Och deras väldigt säregna flygstil. Anders berättade historier om hur dessa kolonier kunde fräta sönder hela öar med sin avföring och att skärgårdsborna länge försökt förhindra deras explosionsartade utbredning. Och så funderade vi tillsammans vad på vad som fört dem hit. Vad som gjorde att de valde att slå sig ner precis här, grannar med oss.

Ja, vi hade en riktigt mysig reflektionsstund där på kvällskvisten. Efter att ha hälsat klart på våra nya befjädrade grannar puttrade vi sen vidare i solnedgången. Och där satt vi, i bara nattsärken, och njöt av både vårt medhavda té och den ljumna sommarluften. Helt oförglömligt! 😍❤️

Vilka är era bästa minnen från i somras?

7 reaktioner till “Ett härligt sommarminne

  1. Vilket underbart minne att ha. Det jag minns bäst från sommaren är vår utflykt till Österlen i Skåne. Fantastiskt vackert. Älskar att komma dit och köra längs kusten. Och alla ljusa kvällar med sällskap och spel i uterummet eller uteplatsen. Krävs oftast inte mycket för att skapa fina minnen. Tack för att du delar med dig. Trevlig kväll!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s