Isläggning & vedhuggning

De senaste dagarna har det varit minusgrader och vindstilla och isläggningen kryper närmare och närmare. Än så länge är det bara en tunn skorpa som lätt brister när vi kör med båten, vågorna liksom bryter upp och sköljer bort de små isflaken som bildas. Men väderprognosen visar ännu mer minusgrader och ännu mer vindstilla så framåt helgen, eller möjligtvis i början på nästa vecka, förväntar vi oss att den riktiga isläggningsprocessen börjar. Förra året varade den länge, men eftersom vi hört att det ska bli riktig vargavinter, hoppas vi att den är smidigare i år – håll tummarna för oss!

I övrigt har vi full fokus på vedhuggning, då vi insett att förrådet tryter snabbare än vi förväntat oss. Det är mitten av december och vi har redan förbrukat mer än hälften av årets ved så nu gäller det att hugga för glatta livet om vi inte ska frysa ihjäl i vinter. 😅 Ja, det är väl det som är på g här hemma just nu – isläggning och vedhuggning. Vad är på g hemma hos er?

6 reaktioner till “Isläggning & vedhuggning

  1. Ungefär samma, fast från fastlandshållet 😊
    Hoppas isen lägger sig snabbt, eller att ni kan använda båten iaf. Hur tänker ni kring detta med att bli periodvis isolerade? Vore kul med ett sådant inlägg, på tal om att storstadssvensken inte skulle klara sig ens ett dygn utan samhällsfunktioner 🤔

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s