Julefrid

Sedan vi flyttade till Lindö har det mesta ändrats. Och så även julen. Till det positiva måste jag ändå tillägga. Förr om åren har julen varit en tid då jag halvt om halvt stressat ihjäl mig för att leva upp till mina egna högt ställda krav, måsten och borden. Förra året lärde jag mig att det blev jul ändå, trots att julgranen inte var klädd och de icke existerande julklapparna inte var inslagna. I år har vi följt i våra egna fotspår. Ingen gran, inga julklappar och ingen julstress – bara lugn, ro och julefrid.

Kvällen har vi spenderat i soffan med en varsin irish coffee, twistgodis och brasan sprakande stämningsfullt i bakgrunden ackompanjerad av harmoniska Enya. Och reflekterat tillsammans över allt ifrån den kommande renoveringen av ladan till mina nyinköpta ljusstakar. Kommer ni ihåg förresten att jag blev så besviken över allt plastigt krimskrams i min jakt på nya ljusstakar? Ikea (av alla ställen) gav mig svar på tal – denna goding kostade bara 149 kronor och jag är helnöjd. 😍

Imorgon är en dag jag sett fram emot hela veckan. Dan före dopparedan. Vi har ingenting planerat på hela dagen förutom att julemysa tillsammans. Kanske tar vi en sväng till västra skogen och hugger oss en gran? Kanske inte. Julefriden har infunnit sig i alla fall och jul blir det garanterat i alla fall – med gran eller utan. Hur har ni det mina vänner, har julefriden infunnit sig hos er än? ❤️

20 reaktioner till “Julefrid

 1. Här är det lugnt. Det som blir gjort blir gjort och annat kan vi ta till nästa jul. Det var länge sedan jag pyntade och fejade och stod i. Det är såååå skönt att bara koppla av och göra det jag vill och känner att jag orkar. Det är en riktigt God Jul för mig 😊

  Gilla

   1. Det är det, mysigt alltså. 🙂 Vårt favoritgodis som vi inte kan vara utan till jul är saffranstryffel doppad i vit choklad och rullad i sockerrostade mandelflarn. Om du gillar saffran hittar du receptet på min blogg under recept.
    I övrigt är det få saker som slår att göra egna marsipanfigurer. Jag köper färdigfärgad marsipan och så står både små och stora familjemedlemmar och leker fram tomtar, grisar, får och ett och annat enögt monster. 😉 Konstiga strösselsorter blir ögon och utsmyckningar och så lite smält choklad på det. Mums!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s