Ina och hennes älskade laxolja

Detta är ett samarbete med Svenska Djurapoteket

Vår lilla Ina är en mycket speciell personlighet. Hon föddes i årets stora baby boom här hemma på ön tillsammans med hundvalpar, fölungar och diverse kycklingbebisar och framåt hösten blev det bestämt att hon skulle få stanna här hemma på gården. Och när jag nyligen beslutade mig för att samarbeta med Svenska Djurapoteket och deras laxolja var det självklart den här lilla spillivinken som dök upp i mitt huvud, för hon har nämligen en fäbless för just det. Så fort man ställer ner matskålen är hon där och plockar russinen ur kakan, nämligen laxoljan, och lämnar torrfodret kvar till mamma Isa. 😂

Laxolja är något jag gett både hundar och katter så länge jag kan minnas. Från början var det min uppfödare som sa åt mig att ge det till min första katt, hon rekommenderade alla sina kattungeköpare det och sa att det var bra för pälsen. Då förstod jag inte riktigt vidden av det men gjorde givetvis lydigt som hon sa. Några år senare gick jag en utbildning till foderrådgivare för katt och hund och först då trillade poletten ned på allvar – omega 3 är superviktigt! Det är framförallt bra för hjärtat, hjärnan och lederna men också för luktsinnet, pälsen och huden (inklusive trampdynor.) Ja, hela kroppen förstod jag mådde bra av en balans av omegafettsyrorna. Och sedan dess har jag gett både katter, hundar och också mig själv en daglig dos och speciellt noga är jag under dräktighet och digivning. Läste i någon studie att tillskott av DHA (som är en del av omega 3) i den dagliga kosten gör tiken mer fertil och valparna mer friska och läraktiga. Det finns säkert en hel uppsjö med forskningsrapporter i ämnet men jag nöjer mig med att konstatera att det är bra. Riktigt bra. För både fyrbenta och tvåbenta, både kropp och knopp. Och det är egentligen allt jag behöver veta.

Ina har, som sagt, varit en laxoljeälskare från dag ett vilket varit supersmidigt. Men hennes mor Isa däremot har aldrig varit särskilt förtjust i det så henne har jag med jämna mellanrum fått lura i några droppar tillsammans med en skinkbit eller så. Hundarna har det aldrig varit några problem med (som med hundar i allmänhet.) De äter sina laxoljedränkta torrfoderkulor och bryr sig inte nämnvärt – för dem är allt lika gott! Oavsett vilket så ser jag resultat hos dem allihop. Det exteriöra är såklart de underbart tjocka, glansiga pälsarna och det interiöra kan man hoppas följer i samma fotspår – friskt och fräscht. Förutom laxoljan, provade jag även nu senast att beställa deras ”Grönläppad Mussla VET” till Tross och ”Vital Body Athlet” till mig. Den grönläppade musslan ska tydligen vara en riktig glukosaminbomb och dessutom rikt på vitaminer och mineraler. Glukosamin är ju känt för att vara bra för lederna och för mig, som på sistone upplevt att lederna börjat knaka, tänker att jag ska prova detta för att se om det hjälper – håller er uppdaterade om resultatet!

Sist men absolut inte minst måste jag bara skriva att jag är superglad över mitt samarbete med Svenska Djurapoteket. Deras produkter har jag använt länge och kan varmt rekommendera och att de dessutom är ett svenskt familjeföretag (med supertrevliga ägare) är ju bara en bonus. Som grädde på moset fick jag och Ina en möjlighet att umgås några timmar och jag fick mig ett helt gäng härliga skratt under vår lilla fotosession – win win win! 😃👌🏼

Hur är det med er, ger ni er själva eller era djur laxolja? Eller äter ni massor av fisk istället kanske?

18 reaktioner till “Ina och hennes älskade laxolja

  1. Så fin hon är lilla Ina, lustigt att hon tycker så mycket om oljan. Tabletterna ska jag prova, tack för tipset. Kram och god fortsättning! 🌹

    Gilla

  2. Wow vilka fantastiskt fina bilder på Ina! 😻 Kul att få tips och råd av någon som provat produkterna redan, jag ska nog in och klicka hem till min lilla hund 😍 god fortsättning till er alla på ön ✨

    Gilla

  3. Så söt Ina är :). Jag ger laxolja till våra hundar och Kuma har haft problem med sköra klor, som har blivit bättre av oljan.Ska bli intressant att läsa om din egen kur för lederna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s