Energipåfyllning

När man är trött efter en lång vecka och vaknar på lördag morgon till strålande sol, tre perfekta minusgrader och ett underbart vackert snötäckt landskap – då är det som att det bubblar i hela själen av lycka. ❄️✨

Den senaste tiden har varit intensiv. Väldigt rolig, men intensiv. När gårdssysslorna började lugna ner sig framåt senhösten, hade det egentligen varit dags för en tid av vila om man följer bondepraktikan. Vår, sommar och höst är jobbtider och vinter är vilotid. Men eftersom vi inte riktigt är helt självförsörjande än är vi ju fortfarande tvungna att ha ”vanliga jobb”, både jag och Anders. Så lagom tills dess att snön kom, började jag ett nytt jobb. Positivt är att jag numera slipper pendla upp till Stockholm och att dessutom ha stimulerande arbetsuppgifter och härliga kollegor gjorde inte saken sämre. Därför har de senaste veckorna ha gått i ett och därav att det var lite extra skönt att landa hemma på ön i helgen. Och andas ut.

Jag började helgen med att ta en lång promenad med Vilja, Tross och lilla Jinni. Jag njöt i fulla drag och kände sån otrolig harmoni i att bara få gå där och strosa i den knarrande snön. Solen strilade ner på oss genom trädtopparna, kölden bet tag i kinderna och allting var så stillsamt. Som om hela världen gått i dvala. Vintern är verkligen en fantastisk tid på året och varje år blir jag lika överraskad. Så. Otroligt. Vackert.

Hela helgen har verkligen varit en enda stor energipåfyllning. Även om jag fick mycket gjort också, som att till exempel storstäda huset, så kände jag verkligen den där sällsynta känslan av total frid. Hela helgen igenom. Jag var ute på gården mycket, fotade i tid och otid och stannade ofta upp mitt i steget och lyssnade till fåglarnas kvitter. Ja, det var länge sedan jag levde i nuet som jag gjorde nu i helgen. Lugn, ro och en underbar själafrid. Hur mår ni mina vänner, och hur gör ni när ni tankar energipåfyllning? Berätta gärna! ❤️

25 reaktioner till “Energipåfyllning

 1. Jag har varit på landet i stugan i helgen, eldat kamin och gått runt i mitt gnistrande paradis och tittat efter spår i snön. Bara älskar att se hur många djur som korsat vår tomt under natten, spännande. Sen grillar maken god mat mitt i vintern och det uppskattar vi båda lägenhetsmänniskor, grillad mat menar jag. Fina hundar ni har, vår dog för några år sedan och vi skaffar nog inte en ny förrän min man går i pension om några år. Kram

  Gilla

  1. Det låter helt gudomligt avkopplande! 😍 Spännande att grilla mitt i vintern, Anders har gjort det någon gång han också och tyckte vi skulle grillat på nyår – men det var bara blåsigt och regnigt så där satte vädret stopp. 😜 Vad var det för ras ni hade, och är det samma ni planerar att skaffa igen?

   Gillad av 1 person

   1. Vi har ett mindre tak på altanen precis vid dörren, där står min man i ur och skur och grillar. Vi hade en Cairnterrier, det finns en bild lite längre ner i tidigare inlägg. Vi köpte honom från en uppfödare och vi älskar terriers mentalitet, glad, nyfiken och orädd. Nästa hund kommer vi nog ta som en omplacering från Hundstallet, lite mindre hund, lurvig och gärna med inblandning av terrier. Tuffa hundar eller framförallt envisa och man får lov att vara stark och mer envis än rasen. Håller ni till i Roslagen? Jag minns inte, men läste om hur den äldre mannen kom att bo med er, fantastisk historia. Kram

    Gilla

    1. Cairnterriers är fina hundar, en vän till mig hade flera sådana under uppväxten. Nej, vi håller till i Mälaren utanför Stallarholmen/Strängnäs. Och ja, Mobbi är vi otroligt tacksamma för. Varje dag som går. ❤

     Gilla

 2. Själv laddar jag i soffan med stickning eller när man är ute och hör hur fåglarna börjar kvittra nu och man riktigt känner hur naturen ligger i startgroparna för allt nytt som våren innebär.

  Gilla

 3. När jag behöver ”tanka” energi och själsro går jag ut i naturen. Njuter av tystnaden, tömmer huvudet och bara är – just där och just då. Inte så alldeles olikt det du gör med andra ord 🙂

  Gilla

 4. Du verkar älska snö lika mycket som en häst jag har haft… Så fort han såg snö ”knäade” han och ville lägga sig pladask. Vi fick skuffa honom tillräckligt långt ut ur stallet för att han skulle få utrymme för sina ben i luften och inte slå dem i dörren… Jag tankar också energi i skogen som även jag har inpå husknuten…

  Gilla

 5. Vad härligt med friden på ön 😍
  Jag tankar vid brasan, med lite lätt snöskottning eller en promenad. Lugn och ro, helt enkelt.

  Gilla

 6. Åh vilka fina vinterbilder tycker jag som lever i ständig höst nere i skåne. Jag fyller på energidepåerna med att gå ut med hundarna och planera för framtiden, som kommer att bli omvälvande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s