Vinterstiltje & baggbus

Just nu känns det som att hela gården gått i ide. Det varken odlas, skördas, slaktas eller föds några djurbebisar för den delen heller. Jag hade hoppats på att vi skulle få tid till lite pimpling härom helgen men även fisket ligger på is. Ja, det är helt enkelt vinterstiltje här ute på ön just nu. Och när jag var ute med hundarna på södra udden tog jag dessa bilder som jag tycker de är så talande, det är som om hela gården slumrar i väntan på våren. Både traktor och färja har liksom tagit sovmorgon på obestämd tid.

Den enda uppståndelse som varit de senaste dagarna, den orsakades av baggen Örjan. Han flyttade som ni vet till hästarna på andra sidan stängslet för inte så länge sedan, men när Mobbi skulle utfodra tackorna var det en tacka som han tyckte såg lite väl dräktig ut. När jag gick för att inspektera vad jag trodde var en Fröken Tjocksmock visade det sig vara Örjan som smitit tillbaka till sitt harem. Han såg lagom mallig ut där han stod vid grinden när jag kom, nästan så att det kändes som att han lipade åt mina försök att skilja av honom. Riktigt baggbus! 😜

Sen måste jag ju bara få visa er de här fantastiska bilderna jag tog på fastlandssidan på väg hem häromdagen. Vintern är verkligen en sagolikt vacker årstid och jag njuter i fulla drag av det bländade vinterlandskap vi har just nu. Och så ser jag sååå mycket fram emot denna helg eftersom jag i skrivande stund är på väg upp till Åre – kameran är packad och humöret är på topp! 😍 Vad ska ni göra i helgen mina vänner?

12 reaktioner till “Vinterstiltje & baggbus

  1. Jag tror jag ska vara lite avundsjuk 😉 på er som har snö och vinter! Inte avundsjuk i den bemärkelsen att jag missunnar er det för det gör jag absolut inte men lite fisigt tycker jag det är av kung Bore att nobba mina trakter…

    Gilla

  2. Hoppas ni får det riktigt bra i Åre. Härligt med mycket snö. Här har all snö regnat bort. Imorgon kommer min och familj till oss på middag. Ser fram emot att träffa min underbara brorsdotter. Hon är så härlig och vi har ett nära förhållande. Idag har jag vilat och sparat energi till imorgon. Trevlig helg!

    Gilla

  3. Tack för fina foton, ut i skogen långa promenader hundarna njuter o jag med, plockar blåbärs ris o andra kvistar, tulpanerna får sällskap, njuter av vårvinter helt enkelt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s