Avkoppling när den är som bäst

I fredags förmiddag satte jag kurs mot Åre. I Stockholm plockade jag upp Clara som sällskapade mig de dryga sjuttio milen (och närmare tolv timmarna!) det tog oss upp till INoS konferens ”Winter Workation.” Med onda kroppar och mer än trötta huvuden efter den långa tiden i bilen, var det som om en liten bit av paradiset uppenbarade sig för oss när vi äntligen kom fram. Den mäktiga Åreskutan tornade upp sig framfört oss med sina stämningsfullt upplysta pister och pampiga fjällstugor och överallt vi såg fanns snö, snö och ännu mera snö. En vinterälskares ultimata himmelrike. ❄️✨

Vi fick oss en lång natts sömn och därefter en riktigt avkopplande lördag. Tillsammans, fast på varsitt håll. Vi hade pratat om det innan, att vi båda kände att vi behövde några introverta dagar av lugn, ro och reflektion innan det var dags för själva konferensen att dra igång på söndagskvällen. Och det var så otroligt mysigt att vi kunde dela dessa dagar tillsammans, samtidigt som vi fokuserade på oss själva och vårt eget välmående. Vi uppskattade varandras sällskap till frukost och middag och däremellan uppskattade vi ensamheten. Att kunna få tid för sig själv, fast man vet att man samtidigt har tryggheten i att vara två. Kan ni också känna så ibland, att det är skönt att vara ensam tillsammans på något sätt?

I lördags tog jag en välbehövlig massage och sedan åkte jag upp till en fjällgård och drack varm choklad med vispgrädde och tittade på skidåkarna som kom i jämna strömmar nedför berget och lät tankarna flöda fritt – oj en vurpa, undrar om det gjorde ont? Han var duktig, hur länge har han åkt skidor för att få till den där snitsen? Och hon där, undrar om hon är här ensam eller med familjen? Ja, ungefär så gick tankarna. De strosade fritt och drog benen efter sig. I sakta gemak. Har ni gjort så någon gång, bara suttit och studerat världen runt omkring er utan varken mål eller mening? För mig är det verkligen sååå avkopplande. ❤️

Söndagen kom med efterlängtad skidåkning. Jag hade fått låna utrustning och liftkort av underbara Sara och dagen spenderades med goa Linda i backarna. Vi hann bara med några få åk innan det var dags för pannkakslunch uppe på fjället och sen blåste det upp ordentligt så eftermiddagen spenderades på hotellrummet med stans bästa utsikt. Jag möblerade om och ställde soffan precis vid panoramafönstret och filosoferade en stund över livet, inbäddad i en massa gosiga täcken och kuddar, innan ögonlocken stängdes och jag fick en härlig tupplur innan kvällens öppningsceremoni och mingelmiddag.

Idag är första konferensdagen och det ska bli spännande att se vilka insikter, lärdomar och aha-upplevelser jag tar med mig härifrån på onsdag. Nu blir det middag med härliga branschkollegor och sedan ännu mer hotellrumsmys – njuter i fulla drag! ❤️

8 reaktioner till “Avkoppling när den är som bäst

 1. Åre är en favorit, men på sommaren för vår del. De tre senaste, mer exakt. Har faktiskt aldrig varit där på vintern men det ser mysigt ut 🙂
  Att vara ensamma tillsammans är väl ett oerhört gott betyg? Att vi båda har den förmågan är en av anledningarna till att jag trivs så himla bra med min sambo.
  Hoppas konferensen blir inspirerande!

  Gilla

  1. Ja jag kan verkligen tänka mig att Åre är svårslaget även på sommaren, funderar starkt på att ta en vandringsresa dit någon gång. Och ja, det är verkligen en häftig känsla att vara trygg nog att kunna vara ”ensam tillsammans.” ❤️

   Gillad av 1 person

   1. Det tycker jag du ska göra, det finns många fina sträckor att gå relativt lättillgängligt dessutom. Och frukost på Åre bageri är ett måste, såklart 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s