Solglädje – både hos oss och hönsen!

Sedan förra helgen har det verkligen känts som att vintern har visat upp sig från sin allra bästa sida. Snötäcket ligger vackert över markerna, den krispiga luften känns som fräschheten självt och isen ligger (äntligen) tjock i sundet. Så sent som igårkväll reflekterade vi över hur bekvämt livet på ön blev helt plötsligt – bara att hoppa på sparken så är man hemma på nolltid. Och bekvämligheten kommer ju som sagt att fortsätta även senare tack vare hydrokopern. Tack förresten för alla fantastiska namnförslag, i helgen ska vi tillsammans botanisera bland dem och förhoppningsvis enas om det perfekta hydrokopternamnet. 😃

En av de absolut bästa sakerna med den här tiden på året, och vårvintern vi snart går in i, är ljuset. Det glädjebringande, njutningsfulla och helt oumbärliga ljuset är tillbaka. Har ni märkt det hos er, att dagarna blivit längre och att hela själen liksom ler mot den återvändande solen? Helt fantastiskt. Jag försöker vara ute så mycket som möjligt och fånga de sällsynta solstrålarna som guldklimpar i en liten ask.

Och en sak är säker, det är inte bara vi människor som trivs i ljuset. Hönsen har blivit så lyckliga över solens återkomst att de satt igång och börjat lägga ägg igen efter vinteruppehållet. Och förutom våra gamla blommehöns som lägger ljusbruna ägg, har fjolårets småkycklingar nu börjar lägga mörkbruna ägg. Och förhoppningen stärks om att snart även börja få gröna och blå ägg, eftersom det är blandade raser (och därmed även äggfärger) bland unghönsen. Och precis som vanligt smakar de såååå mycket bättre än de köpeäggen vi behövt hålla tillgodo med nu under vintern – en smaksensation i jämförelse! 😍

I helgen kommer vårt lilla (bonus)barnbarn ut till ön och vi ska få rå om henne hela helgen, vilket jag ser så oerhört mycket fram emot. Även fåren ska få sig lite omvårdnad i form av klövklippning och allmänt ompysslande – berättar mer om det på söndag. Stor kram på er mina vänner och hoppas ni får en finfin helg! ❤️

11 reaktioner till “Solglädje – både hos oss och hönsen!

 1. Det måste vara bästa stället för små barnbarn. Så mycket spännande med djur o dess skötsel. Och naturen. Härligt. Jag får barnbarnsbesök idag. Hon är bara 10 månader men jag ser verkligen fram emot allt hon o jag ska göra och upptäcka så snart hon blivit lite större.

  Gilla

  1. Javisst, det är som att hon inte riktigt kan bestämma sig för vad hon vill göra först så det blir allt på samma gång. 😅 Mysigt med bebisbesök, även om det inte finns så mycket att göra då kan man sno åt sig desto mer gos och mys. 😍

   Gilla

 2. Tack för fina vackra bilder. Jag bara njuter och förstås av ljuset som nu kommit åter. Igår sken solen hela dagen med takdropp och dagsmeja
  🌞

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s