Får-spa, vallningshjälp & inredningsjakt

Igår pysslade vi om fåren litegrann och lilla Astrid, minstingen i gänget, verkade verkligen njuta av sin stund i rampljuset. Hon låg på rygg i Mobbis famn och fick sig både en och två mulpussar under sin spabehandling – eller ja, riktiga fårbönder kallar det klövklippning. Vi månskensbönder får förmänskliga fåren, det är helt okej. 😜

Och så hade vi finbesök på ön också. Tross uppfödare Åse kom förbi en sväng och vi vallade, fårgosade och nördade in oss rejält på både fodergivor, lamningsrutiner och avelsplaner – så blir det lätt när två fårfantaster träffas. Med sig hade hon Tross pappa Trym och farmor Bris, två otroligt duktiga vallhundar som hjälpte mig att få fason på min bångstyriga fårflock en gång för alla. Tross är nämligen lite för ung och oerfaren för att mäkta med att säga ifrån till uppstudsiga gammeltackor och då får man helt enkelt ta hjälp av farmor att sätta dem på plats. Duktiga Bris! ❤️

Idag har jag sällskapat lillasyster till Ikea, Chili, Mio och Jysk för att hjälpa henne inreda sin och sambons nya lägenhet. Vi har tittat på så många möbler och gått så många kilometer (känns det som) så att man är helt mör i både kropp och knopp. Nu har vi precis ätit en god middag och krupit upp i hennes säng, för att få oss en välbehövlig natts sömn innan det är dags att ta nya tag imorgon. Hur har er helg sett ut kära vänner? Ta hand om er så hörs vi snart igen! 😘

8 reaktioner till “Får-spa, vallningshjälp & inredningsjakt

 1. Här hemma har vi sjukstuga. Yngsta dottern har legat med högfeber sen i fredags då hon blev hem ringd från dagis och själv ligger jag just nu i hög feber. Men det är lite mysigt att bädda ner sig på en stor puff framför brasan och bara ta det lugnt. Kram

  Gilla

 2. Låter härligt alltihop.
  Vår vän kom hit o åt en god middag med oss.
  Idag firar vi enkelt vår 40 åriga bröllopsdag.
  Äntligen sa våra föräldrar då, efter vår förlovning som var 1965.
  Min brutna fotled håller mej ännu mest i sängen, inne på fjärde månaden🙄
  Så det är trevligt att läsa om vad ni gör på finön😃

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s