Ägglycka & bajsolycka

Häromveckan kom hönsen igång med äggläggningen och ända sedan dess har jag hållit tummarna för att någon av unghönsen ska bli blåvärpare – alltså en hönsras som lägger ljusblåa ägg. Ni anar inte vilken glädje det var att imorse, för första gången, få lägga in dessa dagsfärska, färgrika små klenoder i äggkartongen. Riktig ägglycka! 😍

Och på tal om lycka, så måste jag ju berätta även om olyckan. Bajsolyckan alltså. Häromdagen upptäckte vi att en av småtackorna fått diarré. Det lösa bajset hade fastnat i den tjocka vinterullen och runnit ner på bakbenen. Så det var bara till att bära fram hinkar med ljummet vatten och börja tvätta. Tvätta, tvätta och tvätta. Sedan installerade vi henne i en sjukbox i fårstallet, gav henne en vomstabiliserande pasta och klappade om henne ordentligt. Nu hoppas vi bara att hon svarar på medicinen och blir bättre i magen, inom någon dag borde vi se skillnad. Stackars liten! ❤️

En påminnelse om att livet som djurägare har sina baksidor, bokstavligen talat. Tack och lov har vi (peppar peppar!) aldrig haft några sjuka får och även alla andra djur har hållit sig förvånansvärt friska också. Men när olyckan väl är framme är det ingenting att orda om, bara till att kavla upp ärmarna och hugga in. Och ja, bajs är ju bara bajs ändå och man blir ju trots allt ganska luttrad som djurägare men ärligt talat så luktar jag faktiskt fortfarande fårbajs om händerna (anteckning till mig själv: köp hem engångshandskar!) 😂

Har era djur varit magsjuka någon gång?

16 reaktioner till “Ägglycka & bajsolycka

 1. Ja sånt får man ta. Glömmer aldrig när vår hund fick det. Han skämdes så otroligt mycket att det bara rann om honom, hann inte ut i tid. 1 dygn av hemsk diarré, sen fick han canicur och blev bra. Hände bara 1 gång. Hoppas eran tacka blir bra nu ❤️

  Gilla

 2. Den bajsolycka jag här skriver om hände för många år sedan. Lasse min man var i skogen o hjälpte en man att fälla träd. Då hade han med sig vår stora vita hund med namnet Sippan. Ungersk Kuvaz ( 55 kg)
  Hon fann lyckan att rulla sig i avföring. Det var en tvätt vi inte glömmer.
  Men vi hade handskar😅

  Gilla

 3. Hahaha, förlåt, det är verkligen besvärligt och synd om tackan, men jag kan ändå inte låta bli att skratta. 🙂
  Vi hade en gång en katt som var förtjust i att rulla sig i hundbajs. Jag stannar där. Know the feeling i alla fall. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s