Babyboom-planering

Våren är lika med babyboom på en bondgård och som ni säkert minns så blev det förra året tillökning i form av både lammvalpar och en hel drös andra små godingar. Men för att det ska bli någon babyboom krävs det en hel del planering, reflektion och beslut och det är precis vad som ockuperar mesta delen av min tankeverksamhet just nu.

På kattfronten har vi kommit längst, mest för att Isa började löpa först av alla. I förra veckan åkte vi iväg med henne till Köping där hon fick träffa den ståtlige herren Kalle och det blev (åter igen) kärlek vid första ögonkastet. Kalle är ju pappa till fjolårskullen, och vi blev så himla nöjda med resultatet att vi valde att göra om samma kombination igen. Om allt går som det ska blir det kattungar framåt slutet av april – håll tummarna! Här är han, visst är han fin?

Vad gäller hundarna har jag efter mycket om och men kommit fram till att jag kommer att ta en varsin kull på båda småtjejerna i år, för Foxi blir det hennes tredje kull och i Jinnis fall den första. Hittills har jag bestämt mig för vilken hane jag vill använda till Jinni (vilket jag väntar med att avslöja ett litet tag till) men letar fortfarande aktivt efter en hane till Foxi. Som vanligt har jag så himla höga krav så de flesta jag hittar faller alltid bort av en eller annan anledning, men det är viktigt för mig att de är hälsosamma och harmoniska både fysiskt och psykiskt. Men det är väl precis som med ens barn – ingenting är gott nog åt ens små prinsessor! ❤️

I övrigt blir det såklart småkycklingar också och precis som förra året satsar vi på att kläcka fram blandraskycklingar vars äggfärg varierar i allt från ljusblåa toner till mörkbruna. Men det väntar vi med några veckor till så att vi är helt säkra på att Viking Krigartupp hunnit komma igång med sitt arbete och faktiskt befrukta äggen. Och fåren ja, där kommer lamningen igång redan nu framåt slutet av mars och det sr vi fram emot med skräckblandad förtjusning – fjorton tackor ska lamma så vi räknar med åtminstone 25 små gulliga ullbollar här framåt våren.

Har ni något djur där hemma som väntar tillökning? Eller har ni haft någon kull något tidigare år? Kanske till och med en babyboom? 😍

6 reaktioner till “Babyboom-planering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s