Ännu en vacker vinterdag

Vackra vinterdagar passerar, en efter en. Idag tog vi en promenad på isen med hundarna, som balsam för själen. Vackert väder, stämningsfullt knarrande under fötterna och harmoni i flocken. När vi passerade södra udden såg vi vårt hus mellan buskagen och det såg så mysigt ut på håll, med röken som puffade ut ur skorstenen. ”Ja där skulle man bo” sa vi, och så kände jag hur jag liksom log lite inombords över att få ha ynnesten att faktiskt få göra det. ❤️

På hemvägen gick vi genom fårhagen och passade på att fårgosa lite, lilla Signe är verkligen en av mina favoriter. Hon kommer alltid fram och lägger huvudet i knät, blundar njutningsfullt och ställer svansen precis rakt ut för att visa sin uppskattning. Anders favorit Ulla var inte sen fram till honom och de andra fick han på köpet – Rita, Runa och resten av gänget ville också ha lite kärlek. 😍

Denna helg var det egentligen meningen att vi skulle ha åkt iväg på en weekend, men ingen av oss kände för det igår så vi bestämde oss för att ha ”hemester” istället. Alltså, en semester hemma. Vilket egentligen innebär att 1) inte göra ett enda måste, borde eller krav och 2) mysa, umgås och koppla av precis lika mycket hemma, som vi skulle gjort om vi hade åkt bort. Hittills har det gått hyfsat bra tycker jag, det enda ”måstet” vi gjort var att åka och hämta en balhäck och lammgrind från Siltbergs imorse. Mest för att vi hade möjlighet att få det levererat till Strängnäs, så vi passade på. Nu ligger vi i en varsin soffa och lyssnar till eldens sprakande och katternas spinnande, Anders läser en historietidning och jag skriver. Och det är väl ungefär vad vi planerar att fortsätta med hela helgen – det är harmoni det!

Hur mår ni mina vänner och vad gör ni en lördag som denna? ❤️

10 reaktioner till “Ännu en vacker vinterdag

 1. Här är det sjukstuga fortfarande jag och två av barna är fortfarande dåliga. Men det stoppade inte hela familjen för en middag hos svärmor. Alltid lika gott med en tre rätters. Annars så är det väldigt lugnt här. Mys i soffan med febriga små. Kram

  Gilla

 2. Ja, nu är det söndag förstås men över Mälarens isar skiner solen, det ser jag så väl från min balkong som ligger högt över nejden.
  Måste bara få säga att det liv du lever måste vara en bonus utöver det vanliga. Mitt i vårt samhälle med turbulens både inrikes och utifrån världen, känner jag att du/ni kommit fram till det ultimata på er vandring.
  Att ha HEMESTER skulle finnas med i svensk ordlista.
  🙂 ❤

  Gilla

  1. Ja, en bonus är verkligen rätta ordet. Vi njuter av varje dag vi får här på Lindö och tillsammans. Och en hemester gör inte saken sämre, som vi myst i helgen. Hoppas din helg varit härlig och att du får en fortsatt fin vecka! ❤️

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s