Midvinter

Ja, midvinter är faktiskt precis vad det är just nu. I alla fall om man utgår från den fornnordiska mytologin. Och trots att juletiden egentligen känns synonymt med midvintertiden så tycker jag att det låter rimligt, att just den kallaste tiden på året får bära både namn och innebörd. Midvinter, mitt i vintern.

Som ni säkert vet vid det här laget, fullkomligt älskar jag dessa vinterdagar. När vi satt i bilen på väg hem idag lovprisade jag som vanligt de vackra, vintervita vidderna utanför fönstret och som vanligt höll inte Anders med. Han ser mest bara jobb med eldningen för att hålla huset varmt, snö på isen som försvårar överfarten och de stackars vilda djuren som säkert både fryser och svälter i dessa tider. Och det har han förvisso rätt i, men lika vackert är det ändå. Och även om vi inte kan härbärgera de vilda djuren kan vi i alla fall mata våra befjädrade små vänner talgoxarna – en bortglömd sockerkaka blev häromdagen till en riktig fågelfest på altanen. ❤️

Och för övrigt flyter dagarna förbi i sakta gemak här hemma på gården; vi hugger ved, skottar snö och tar långa härliga promenader med hundarna. Den senaste veckans finväder har dessutom gett oss riktigt magiska soluppgångar och lika mycket som man längtar till våren, njuter vi av denna härliga midvintertid. Hur njuter ni av vintern och all snö? Är ni ute mycket eller myser ni mest inomhus? ❄️

14 reaktioner till “Midvinter

  1. OM jag hade bott i det snölandskap med fint väder så hade jag varit ute så mycket jag kunnat. Men nu kan jag bara drömma om det 😀

    Gilla

  2. Vi har fått över en halv meter på fyra dagar och det snöar varje dag. Inte speciellt idylliskt när man som jag inte får på sig stövlar. Rekommenderar inte någon att krossa fotknölarna. Det tar så lång tid att läka. Men hundarna gillar att vi hällt en massa snö i trädgården 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s