Nedräkning till lamningen

Om exakt två veckor är det dags, då börjar Den Stora Lamningen och nedräkningen har nu börjat på allvar. Förra året hade vi ju fyra tackor som tillsammans fick sex lamm men i år har vi mer än tredubblat besättningen och har nu 14 tackor som beräknas nedkomma med ca 28 lamm – som jag längtar! 😍

Men även om den övervägande känslan är längtan, oroar man sig lite också. Tänk om lammen ligger fel och behöver förlossningshjälp? Och tänk om något lamm dör eller föds missbildad? Eller det absolut värsta, tänk om någon tacka far illa? Ja, sådant kan man ju aldrig förutse men vad man däremot kan göra är i alla fall att vara väl förberedd. Vilket jag, tack och lov, känner att jag är. Allt nödvändigt är nu inhandlat, alla praktiska saker är förberedda och så har jag för säkerhets skull läst igenom stora fårboken en extra gång för att vara på den säkra sidan. Anders kom in i sovrummet häromkvällen och fick sig ett gott skratt när han möttes av den här synen;

…och dagen därpå demonstrerade han för mig vad som varit så roligt – behöver jag nämna att jag skrattade så jag tjöt?!!😂

Det enda som inte är klart är lamningsboxarna men de håller Mobbi på att bygga just nu. Och det i en rasande fart, för bara idag har det blivit fyra stycken nya. De är dessutom väldigt mångsidiga, för förutom att de med enkla små remmar kan bilda lammboxar, har vi under året även använt dem bland annat som haggrindar – supersmidigt!

Hur mår ni mina vänner och vad har ni för projekt på gång framöver? Om inte lamning så kanske odlingar eller något annat ”vårigt”? Berätta, berätta, berätta! 😘

27 reaktioner till “Nedräkning till lamningen

   1. Planen är att de ska ut sen. Men den här snön vill man ju bara bli av med så man kan sätta ut allt. Vi ska riva en kaninhage och möblera om i trädgårdslandet när tiden är inne. Förresten, glömt att fråga. Stora kaniner (köttkaniner) är inget ni har funderat på att skaffa?

    Gilla

 1. Vad roligt med lamm. Knappt att det finns nåt sötare!!
  Lycka till!
  Har inte börjat några projekt ännu, annat än mina Femöringar, som kommit ner i jorden!! 💐

  Gilla

 2. Det blir spännande dagar framöver då, men det ska säkert gå bra. Jag nöjer mig med att titta på grannens får – misstänker att lamningen kommer igång där också nu i dagarna 🙂 De har värmländska skogsfår … vilken ras är era?
  Jag planerar numer inte så mycket – vi hoppas kunna vara ute med husbilen så mycket som möjligt 🙂

  Gilla

     1. Har hört med Camilla – de har ingen bagge hemma nu, men om ni vill köpa bagglamm av de som föds nu i vår så är det bara att du hör av dig till henne, Camilla Rolfsdotter, Granmyra Gård, Skärblacka.

      Gilla

 3. Alltså fårboksbilden 😂 Tack för den!!! Jag smilar bara jag tänker på den 😊
  Hoppas allt går bra med både lamm och får. Det är alltid oroligt när saker är på gång som man vet kan gå snett och som kan gå illa väldigt fort. Hoppas allt går bra.
  Själv laddar jag för två helger i rad med olika textila kuligheter ☺

  Gilla

 4. Just nu är våra projekt i stå, då vädrets makter inte är nådiga mot oss. Men snart så. Jag håller på att pensionera mig och det är en snårskog av blanketter. Bara för att man vill gå före den ålder staten bestämt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s