Äggkläckning & chiliomskolning

Snön fullkomligt vräker ned utanför fönstret, men inomhus våras det så det står härliga till. Idag la vi 24 stycken ägg i äggkläckningsmaskinen, så om allt går som det ska kläcks de på långfredagen. Livs levande små påskkycklingar – håll tummarna nu! 🐥

Och vädret till trots börjar det faktiskt också grönska här i våra söderfönster. Purjolöken, paprikan och gurkan har kommit igång på allvar och även kronärtskockorna och kruktomaterna har börjat ta sig. Idag var det till och med dags för omskolning av chiliplantorna, chilin är så oerhört livskraftig och man blir aldrig besviken på resultatet – varenda frö slår rot! 🌱

I helgen har vi planerat kompisbesök och hönsgårdsleverans och ikväll ska vi elda upp den gamla rishögen som så länge vanprytt vår fårhage. Det känns så himla skönt när man får sånt gjort hemma på gården, saker som egentligen inte är prioriterat men som man ändå går runt och stör sig lite på när det förblir ogjort. Vet du känslan? Har du själv någon sådan uppgift som bara blir liggande, och liksom knackar dig lite uppmanande på axeln ibland?

Trevlig helg! ❤️

11 reaktioner till “Äggkläckning & chiliomskolning

 1. Inombords i min kropp gnager det en sorts avundsjuka när jag läser om era plantor … vafan, jag har provat tomat, chili, vitlök och ingefära … de gror och växer typ 3 cm sen dör de!!! Jag som trodde jag skulle klara det där när jag bor i Spanien … varmt, soligt och skönt … oftast. Hahahaha

  Gilla

  1. Nämen, så underligt! 🤔 Kan de stå för varmt? För soligt? För lite vatten? Googla så kanske du får reda på vad som kan vara tokigt… Vi har dem i söderfönster, ca 20c inomhus och vattnar varje kväll. Lycka till! 🌱❤️

   Gilla

   1. De har/hade både sol och skugga, vatten … ja, jag vet inte. Allt dör på min balkong … till och med mina kaktusar är kassa, hahaha 😀

    Gilla

 2. Härligt med små kycklingar🤗. Våra grannar har flyttat och då försvann tupp o höns. Saknar alla.
  Så fint att få höra tuppen, den påminde mej om barndomens somrar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s