På spark runt ön

Jag, Anders, Mamma och Fabbro (och Foxi & Jinni såklart) på sparktur runt ön – ett av mina absolut härligaste minnen från förra vintern. ❄️☀️

DSC_0305

Uppe vid norra spetsen stannade vi till för en fikapaus. Solen strålade från en klarblå himmel men det blåste kallt om öronen, så ett litet tag efter att den här bilden togs flyttade vi in i vassen och njöt av att vara i lä från vinden.

DSC_0313

Så där satt vi då, på våra sparkar, och åt och drack den medhavda matsäcken. Och precis just den där stunden har etsat sig fast i minnet. För jag fick, för första gången sedan pappa gick bort några veckor tidigare, känna att jag var glad. Känna att livet var bra fint ändå, trots sorgen. Och att alla skuggor i hela världen, aldrig kan skymma ljuset. Det kommer jag ihåg så starkt, just den stunden där i vassen med ansiktet vänt mot solen och tacksamheten djupt insjunken i hjärtat.

DSC_0330

Jag hittade dessa bilder på datorn häromdagen och funderade lite på varför jag aldrig la ut dem här på bloggen. Men jag tror helt enkelt att allting var lite för färskt då, att jag inte ens kunde skriva om familjen på grund av pappa. Men när jag ser bilderna nu, blir jag alldeles varm inombords. Jag blir så glad att vi tog tillfället i akt när isen låg som tjockast och faktiskt åkte på den där turen tillsammans. För i år verkade vi inte få till någon uppföljare och nu dröjer det inte många veckor förrän vårsolen har övervunnit istäcket. Vad har ni för fina vinterminnen att dela med er av? 😘

DSC_0318

14 reaktioner till “På spark runt ön

  1. Vilket fint minne! Mitt bästa vinterminne är från 2012 då min son föddes i snöstorm och -13c och de två barn morskorna som skulle avlösa dagspasset hade fastnat med bilen! Det glömmer jag aldrig! Minnesvärt på många sätt men allt gick bra och efter några timmar hade lille Oscar kommit till världen! 💝

    Gilla

  2. Så fint! Både text och bild. Mitt första vårminne för i är från i söndags och har nära koppling till ditt. Jag passar min dotters lilla franska bulldogg, Daisy just nu och tog med henne till Södertälje för en promenad vid sjön Måsnaren. Där brukade vi gå tillsammans med Pappa och hans hund Baloo. Solen sken, Måsnaren var full av folk som åkte skridskor, skidor, promenerade på isen. Daisy och jag gick upp till minneslunden vid Tveta kyrka och ”hämtade” Pappa <3, det blev en fin promenad i sällskap med Pappa och våren.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s