Påskkycklingar

Samtidigt som ljuset kom tillbaka kom ju också äggen tillbaka och för några veckor sedan var äggförrådet alldeles överfullt, varför jag kände att det var dags att lägga in ett gäng i kläckaren. Jag räknade 21 dagar framåt och markerade den 30 mars som kläckdatum. Och först då, när jag tittade i kalendern, kom jag på att de skulle kläckas på självaste långfredagen och därmed bli små påskkycklingar. 🐥

Och när man tänker på det är det så självklart. Det är ju just därför påsken handlar mycket om ägg och kycklingar, för att det är den naturliga rytmen på gården. Ljuset, äggen och kycklingarna – allt har sin tid. Och även fast jag inte hade en tanke på det så blev det så automatiskt, jag bara följde naturens gång. Och det är en så himla härlig känsla, att man får leva med den rytmen i kropp och själ. Och genom att bo som vi gör få ynnesten att leva så harmoniskt, naturligt och okomplicerat. ❤️

Och de var riktigt punktliga, de här små dunbollarna. Natten mot skärtorsdagen kläcktes den första, under långfredagen kläcktes ett gäng till och igår kläcktes det ytterligare ett par stycken. Nio små gullefjun har än så länge kommit till världen och fler lär det bli under dagen – åtminstonde ett till ägg kan man se är på gång genom det lilla fönstret på kläckaren.

Och med det vill jag passa på att önska er en riktigt, riktigt fin påsk. Hoppas ni har fått massor av påskgodis och många mysiga kramar av era nära och kära. Hos oss har det blivit både påskäggsletande, äggmålning och en hel del god mat – självklart med ägg som basvara. Vi njuter helt enkelt av påsken, av livet på gården och av varandras sällskap.

Glad påsk på er mina vänner! 🐥✨

7 reaktioner till “Påskkycklingar

  1. Det kan man kalla tajmning! Söta små rackare… Min systerson sysslade med kläckningsverksamhet för några år sedan. Han fick bl.a. några ilskna tuppar! Hoppas på bra tur för dej! Här sitter vi bara i snön medan chili och tomater försöker växa till sig i vinterträdgården. Helger hos oss tycks mest bestå i att ”gubben” sjunger i olika konserter. I år blev det två gudstjänster och en konsert, tack och lov alla i hemstaden. Beundrar din ork och energi!

    Gilla

    1. Ja verkligen tajming – utan att ha en enda tanke på det! 😃 Så mysigt det låter med kyrkokonserter, jag har sjungit i kör i många år och planerar att ta upp det snart igen – det ger sån energi. Hälsa ”gubben” så gott och njut av våren nu! ☀️❤️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s