En massiv hög av skrot

Idag vårpysslade jag en stund i trädgården och gick, i vanlig ordning, förbi gaveln på ladan. Men den här gången stannade tvärt och tänkte ”nä nu får det bannemej vara nog.” Det var dags att röja upp bland allt gammalt bråte som stått där och skräpat ända sedan vi flyttade hit. Alltså, hos oss finns skrot precis överallt och för att inte stressa upp sig över allt som måste och borde göras får vi helt enkelt blunda för 99% av det och fokusera på en liten procent i taget. Och det var precis vad jag gjorde idag. Jag fokuserade på den lilla, lilla procenten som utgjorde ladugaveln och se så tillfredsställande resultatet blev:

Det enda som är kvar är två betongrör och något typ av jordbruksredskap som var alldeles för tunga att flytta själv, så det får Anders och traktorn hjälpa mig med vid tillfälle. ”Det som göms i snö, kommer fram i tö” brukade mamma alltid säga. Och det stämmer mer än väl på en bondgård. För när snön ligger som en täcke över alla gamla hinkar, maskiner och annat bös ser det riktigt prydligt ut i vår trädgård. Nu gör det inte det längre kan man säga – enda nackdelen med våren. 😅

Och så måste jag ju passa på att visa vart allt skräp tog vägen. Vårt Skrotupplag. Det härstammar från Den Stora Källarrensningen vi hade när vi nyss flyttat hit (”kaos och elakartad panik” var för övrigt de talande orden jag använde för att beskriva projektet.) Allt bråte hamnade precis utanför huset och har helt sonika legat kvar där sedan dess och bildat en massiv hög av skrot, även kallat ”Skrotupplaget.” Och när vi hittat mer gammalt skrot gömt i trädgården, som idag till exempel, har högen bara vuxit. Ja, självklart har vi som ambition att åka till återvinningscentralen med allt men ni vet hur det är, det prioriteras bort. Livet kommer emellan. Dessutom är det ingen liten operation vi pratar om – ta ner allt för slänten i traktorskopan, lasta över på färjan, putta över till fastlandet, lasta över på släpvagnen och åka en dryg halvtimme för att ens komma till återvinningscentralen och väl där ska det sorteras, sorteras och sorteras. Inte konstigt att vi har duckat för det i över ett år nu. Men nu har vi faktiskt satt en deadline, senast sista maj ska det vara borta. Mobbi har redan börjat med sorteringen men än har vi en låååååång väg kvar. Tror ni vi klarar det? Har ni några peppande tips och råd? Eller ännu bättre, någon frivillig som vill komma hit och hjälpa till kanske – hahahaha! 😜😂

11 reaktioner till “En massiv hög av skrot

 1. Skrot måste det bli när kreativiteten finns, efter många års träning åker allt iväg när det skulle kunna samlas, enkel regel, Allt tar tid att genomföra, Plantat i krukor mina luktärtor i dag., nu rör det på sig i allt.

  Gilla

   1. Hej Hana, så roligt att du hittat hit – varmt välkommen! 😊 Ja, det är lätt hänt i dagens samhälle att man springer på alldeles för fort men det är viktigt att komma ihåg att man bara har ett enda jordeliv – och det måste man ta tillvara på fullt ut. ❤️✨

    Gilla

 2. Min erfarenhet är att när man väl tar tag i det så brukar envisheten och drömmen om att få bort skräpet vara tillräckligt för att lyckas. Men det krävs ofta en tid att gå och titta på det först. Sedan, när man är så trött på att de det att man bara vill vända bort huvudet, då åker det även om det kräver mycket arbete. Och vad jag förstår har ni börjat – då kommer ni också att avsluta! Jag önskar er lycka till. Ni fixar det inom deadline – garanterat 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s