Vi pratar om vårt självförsörjande i Nyhetsmorgon

Nu ska jag berätta något jag velat berätta för er hela veckan. Förra veckan ringde det en man från TV4 och frågade om vi ville medverka och prata om vårt självförsörjande och livet på Lindö i söndagens morgonsoffa. Jag tyckte det lät som ett jätteroligt äventyr så jag tvekade inte en enda sekund och sa ”självklart!” Utan att riktigt tänka efter. För ända sedan dess har både jag och Anders haft fjärilar i magen av kittlande nervositet och knappt kunnat tro att det var sant – skulle vi verkligen sitta i direktsänd tv och prata om vårt självförsörjande och livet på Lindö? Ja, så himla spännande. Och roligt. Och underligt på samma gång.

Och så var vi ju förståss varit lite oroliga att det inte skulle bli av. Att någonting skulle komma emellan och sätta käppar i hjulet, som till exempel en svår lamning, för vi hade ju aldrig kunna riskerat varken en tacka eller något lamms liv. Eller kanske att det hade slopats från deras håll och att de inte längre tyckte att det verkade intressant nog. Ja, vi har helt enkelt inte riktigt vågat tro att det faktiskt skulle bli av och än mindre berätta för er kära bloggvänner. Men nu så.

Nu kan jag glatt konstatera att det faktiskt blev av. Och hur konstigt det än känns att skriva det så satt vi alltså där i morgonsoffan hos TV4 imorse och pratade om vår passion. Och allt vi älskar. Vilken grej. En sådan där händelse som man bär med sig hela livet och sent ska glömma. Och även fast vi var lite nervösa (och för att inte tala om överraskade när vi träffade GW i väntrummet) så tycker jag ändå att vi gjorde det bra. Vi gjorde så gott vi kunde och det viktigaste var ju faktiskt att vi skulle vara oss själva. Och det tycker jag ändå att vi lyckades med, trots nervositeten. Eller vad tycker ni? Och vad tycker ni om det vi pratar om – skördelyckan, hemslakten och alla de utmaningar som hör självförsörjandet till? ❤️

32 reaktioner till “Vi pratar om vårt självförsörjande i Nyhetsmorgon

 1. Ni kändes så naturliga! Inspirerande att höra er berätta. Det krävs lite jävlar anamma för att våga! Grattis och fortsatt gott liv på ön, modiga ni 🙏🏻

  Gilla

 2. Såg inslaget på tv i morse (det var mycket trevligt) så modigt att våga bryta och börja ett ”nytt liv”, blev så nyfiken och ville veta mera,så jag sökte och hittade din blogg
  .Hälsningar Annika i Enköiping

  Gilla

  1. Hej Annika, kul att du hittade hit – varmt välkommen! Ja det var en stor omställning men vi har inte ångrat det en enda sekund, tack och lov. Enköping ligger ju bara ett norrländskt stenkast härifrån så vi är ju praktiskt taget grannar. 😃✨

   Gilla

 3. Spännande! Vilket harmoniskt inslag. Har nog inte fattat tidigare vilken jättegrej det är och hur mycket planering, både kort och lång sikt, som krävs. Ni är helt fantastiska. Vilken inspiration. Jag som har hängt med på bloggen sedan start känner mig verkligen som en i fancluben. Hoppas du orkar fortsätta skriva, älskar dina inlägg.

  Gilla

  1. Ja, planering är verkligen a och o när man bor och lever som vi gör. Och så himla glad jag blir av dina snälla ord, de värmer hjärtat. Tusen tack och självklart fortsätter jag att skriva, det är bland det roligaste jag vet. 😍❤️

   Gilla

 4. Jättefint, hela programmet med Er två.
  Nu måste ni skaffa kor tycker jag. Mjölk o kalvar.
  Åh vad fint att få rätt folk efter en duktig vetrinär på ön.😀

  Gilla

 5. Väldigt trevligt inslag och vad modiga ni är! Vi satt och pratade igår maken och jag om just det att våga ta steget. Längtan efter att vara självförsörjande är stor. Vi får träna lite på vår kolonilott först. Jag blev inspirerad och följer nu din blogg. Lycka till med allt!

  Gilla

  1. Tusen tack för dina snälla ord, de värmer hjärtat! Roligt också med likasinnade, självförsörjande är verkligen vårt allra högsta mål – även om det tar tid att komma dit och vi lär oss för varje dag. Så träna på kolonilotten ni så tränar vi här och så lär vi oss av varandra. 😃✨

   Gilla

 6. I 14 minuter och en sekund har mina mungipor fastnat någonstans vid öronen. Nu ska jag försöka få dem på plats igen.
  Med andra ord: Ett utomordentligt framträdande och att er ödmjukhet inför livet blev en genomgripande tråd.
  ”Äggen i mina hände blev som diamanter” ………. som poesi!!! ❤

  Gilla

  1. Åååh, du anar inte hur glad jag blir av att läsa detta – tusen tack för dina fina ord! ❤️ Och ja, ödmjukheten är viktig för oss. Vi har bara ett jordeliv och då gäller det att ta tillvara på det så gott det går. 😘

   Gillad av 1 person

 7. Det var bra alltihopa. Att få gåvan att vara motor för många andra som kanske önskar men inte vågar.
  Vi har ju bara en stund på jorden TACK!

  Gilla

  1. Det har du så rätt i Margit – vi har bara ett litet jordeliv och det gäller att ta tillvara på det fullt ut. Jag hoppas att alla som vill – faktiskt vågar ta steget att leva fullt ut, oavsett hur det livet kan tänkas se ut. ❤️

   Gilla

 8. Mamma tipsade om klippet om er på nyhetsmorgon och sen hittade jag hit till bloggen och har nu läst från början 🙂 Vilket äventyr, och så många upp och nedgångar. Stort lycka till med allt och hälsa familjen! Kram från kusin Malin

  Gilla

  1. Nämen HEJ Malin, så himla roligt att du hittat hit! 😃 Hoppas allt är bra med dig och familjen? Vi måste ses snart! Och varmt välkommen att följa med på resan här på bloggen också. ❤️😘

   Gilla

   1. Ja jättekul att få läsa om er och er dröm 😍 Vi lever vår dröm vi också i Nya Zeeland, men kommer hem på semester i september så ses gärna då! Kram till dig och familjen 💕

    Gilla

 9. Så roligt att få höra mer om hur ni har det på er ö! Ni var båda väldigt avslappnade och pratade lugnt och fint som om ni aldrig gjort annat! Verkligen bra, roligt och intressant! 🙂

  Gilla

 10. Tycker att ni klarade er jättebra och vilken upplevelse. Tror att många blev avundsjuka på att ni vågade och gjorde slag i saken, med att leva er dröm. Jag blev jätteförvånad när jag såg er sitta där i morgonsoffan. Så roligt.

  Gilla

  1. Tack snälla för pepp! ✨ Ja, kanske blir folk lite avundsjuka – men mest hoppas jag att de blir inspirerade till att själva våga. Vi har ju bara ett jordeliv och det gäller att ta tillvara på det fullt ut. Kram på dig! ❤️

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s