Födelsedagar, takrenovering & jakten på skabbräven

Det här är min utsikt just nu. Sitter på min medhavda lilla ryggsäcksstol öster om ängen, dricker rabarberté med bössan i knät och väntar på att skabbräven ska ha vägarna förbi. I vintras fick nämligen våra hundar skabb och det dröjde inte länge förrän vi skymtade boven dramat på en av kvällspromenaderna. Ett magert litet benrangel som kliat bort nästan all sin päls – svansen hade bara en liten pälstuss kvar längst ut på tippen. Och han såg allt annat än frisk ut. Vid tre tillfällen nu har jag gett mig ut i förhoppning att kunna förkorta stackarens lidande och alla tre gånger har jag fått gå hem besviken. Sannolikt blir det likadant ikväll, men skam den som ger sig…

Helgen har varit alldeles fantastisk. Och händelserik. Den inleddes i fredags av att bonusbarnbarnet kom på besök över helgen och dessutom fyllde Vilja åtta stora år. Vi firade med leverpastej, hundleksak och ett stort tuggben från djuraffären och här tackar hon genom att göra tricket ”kaaaaaniiiiiin”. 🐾❤️

Och vilka kom att dela födelsedag med Vilja, om inte dessa bedårande små krabater? Isa passade på att katta precis innan det inbokade hovslagarbesöket (perfekt tajming!) och precis som väntat – inga komplikationer alls. Tre flickor och en pojke, precis som förra gången, som vi ser fram emot att få se växa upp här hemma på ön i sommar. 😍

Sedan har vi inlett projekt ”Reparation Av Verkstadstak” också. Anders och Mobbi har tillsammans med sin trotjänare, Herr Traktor, kämpat på med att ta bort de gamla tegelpannorna och lägga nya takplåtar. Jag längtar efter att få det klart för det innebär att vi kan påbörja den stora vårstädningen och röja ut alla förrådssaker som ockuperar flera av rummen inomhus. Det blir en riktigt stor rokad. Hallen ska flyttas ned i källaren, vardagsrummet ska bli tillfälligt växthus och en hel del olika rum ska få byta funktion. Det känns fortfarande inte som att vi riktigt kommit iordning än och efter att ha bott här i 1,5 år har vi fortfarande ouppackade kartonger lite här och där (!) vilket ska bli sååååå skönt att få ordning på. Förhoppningsvis hinner de klart med taket i veckan så att jag kan kavla upp ärmarna nästa helg – håll tummarna!

Vad har ni haft för er i helgen? 😘

8 reaktioner till “Födelsedagar, takrenovering & jakten på skabbräven

  1. Ute o jobbat med gräsmattor dressat, Satt upp vindskydd på altanen, satt Fläder buske, den gamla30 år har gjort sitt, ljuvlig promenad med mina Taxar i skogen, just nu är livet som bäst.

    Gilla

  2. Åh jag förstår längtan av att ställa i ordning i hemmet! Under sommaren tycker jag det är okej att det är lite som det är men vintertid, då man har fler kvällar inomhus, längtar man efter att få till det sådär som man vill 🙂
    I helgen har vi kommit många steg närmre den snöfria våren jag ser på dina bilder, känns så roligt att det drar igång nu med vår och odling!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s