Valborg & betessläpp

Gräset har verkligen börjat spira nu och för att slippa ta fram gräsklipparen släppte vi ut fårflocken i trädgården idag. Gissa om de blev glada? Allt från minsta lilla lamm till den äldsta ledartackan fick ett riktigt lyckorus, skuttade runt och smaskade på den frodiga växtligheten. Egentligen hade vi inte tänkt att släppa dem på bete förrän vi klippt dem men skären till klippmaskinen har fortfarande inte kommit tillbaka från slipning och nu kunde vi inte vänta längre, så det fick helt enkelt bli en tjuvstart på betet.

Och att beta i trädgården har sina fördelar. Man kan till exempel passa på att kika in i vardagsrummet och titta efter hur de där människorna har det i sitt stall. ”Alldeles för lite halm” sa Vilma och vände i dörren… Eller kan det ha varit en människa som sa ”men Vilma, här får du inte vara” och sjasade ut henne just när hon var på väg upp i soffan? Ja, det förtäljer inte historien. 😜

Och medan fåren spatserar runt och agerar gräsklippare, arbetar vi på med vårstädningen runtom i trädgården. Just idag har det varit fokus på träden runt sjöboden – Anders fäller, Mobbi kvistar och jag eldar. Vi rensar upp för att ha plats att förvara alla båtar och fiskeredskap gömt bakom sjöboden, för just nu ligger allt utspritt vind för våg runt bryggan. Det ska bli så otroligt skönt att få lite ordning och reda och slippa ”ursäkta röran” varje gång man har besök. Eller nja, vi ursäktar i och för sig aldrig röran. Vi konstaterar den bara. Men hur som helst ska det bli skönt att slippa röran över huvud taget – hahaha!

Och något som också ska bli skönt är att framåt kvällen kunna lägga arbetet åt sidan och bara njuta runt brasan vi fixat tillsammans. Det är verkligen nåt visst med känslan av att ha åstadkomma någonting tillsammans för att sedan få njuta av resultatet tillsammans också. Så himla tillfredsställande. Och dessutom är det ju bland det absolut bästa jag vet när vi sitter runt brasan tillsammans, lyssnar på sprakandet och ser lågorna dansa upp mot himlen. Ja, och dessutom är det ju valborg så då passar det lite extra bra just ikväll. Hur firar ni?

Trevlig valborg kära vänner! ❤️

3 reaktioner till “Valborg & betessläpp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s