Olyckan var framme – och sparkade oss i rumpan!

För en dryg vecka sedan nåddes vi av den fruktansvärda nyheten att en god vän till familjen fått sin ladugård nedbrunnen. Fruktansvärt. Så otroligt fruktansvärt. Tack och lov hann de rädda alla djuren men ladugården brann ner till grunden, och det trots att brandkåren var på plats. Vi blev givetvis helt bestörta och känner så oerhört mycket med de drabbade – ladugården är ju verkligen gårdens hjärta och vad gör man utan den. Utan precis allt som hör gårdslivet till. Ja, vad i hela friden gör man?!

Ända sedan vi flyttade hit har vi pratat om att vi är extra utsatta för sådana här typer av olyckor, just eftersom att vi bor på en ö utan bilväg. Jag menar, vilken brandbil skulle ta sig ändå ut hit? Ingen. Och hur många vattenhelikoptrar besitter brandkåren här i närheten? Förmodligen inte en enda. Så sent som härom veckan kom det på tal i morgonsoffan hos tv4 att vi planerar att köpa en egen brandpump och när vi nåddes av den tragiska olyckan hos vår vän, kunde vi inte ducka längre. Nu var klockan slagen. Och på blocket hittade vi samma dag denna mastodont – vår alldeles egna brandpump.

Ja, det ser verkligen bara ut som gammalt skrot men min älskade skrotsamlare Anders var alldeles lyrisk över att ha hittat den. Tydligen ska den ha tillhört brandförsvaret en gång i tiden (many, many moons ago!) och har tydligen kapacitet att pumpa upp 800 liter vatten per minut rakt från vårt egna lilla brunn – Mälaren. Man kopplar bara på den på bilen och kör dit det brinner, hur smidigt är inte det? 😃

Ja, så nu har Lindö sitt alldeles egna brandförsvar och Anders kan inte bara titulera sig som Vice Byggledare, Stora Elektrikern och Världens Bästa Sambo – utan även Brandman Dahlin. Det ni, det känns väldigt tryggt. Och hade det inte varit för branden hade vi förmodligen inte prioriterat detta förrän det var för sent. Olyckan var framme och sparkade oss i rumpan helt enkelt. Och det är vi trots allt tacksamma för. ❤️

10 reaktioner till “Olyckan var framme – och sparkade oss i rumpan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s