Ljummen kväll i köksträdgården

Solen börjar gå ner bakom dungen i väst och solstrålarna strilar mot mig genom det nyss utslagna bladverket. På andra sidan stängslet njuter flocken av det färska, goda, gröna gräset och körsbärsträdet som hänger ner över köksträdgården doftar gudomligt. Det är vindstilla, ljummet i luften och förutom symfonin av fågelkvitter är det helt knäpptyst. Med andra ord – en alldeles perfekt kväll för pyssel i köksträdgården. ☀️🌱

Potatisen var först ut i ledet. Förra året satsade vi på tre sorter: ”Timo” för att kunna njuta av potatis så tidigt som möjligt på säsongen, ”Cherie” för att ha något riktigt delikat att kunna erbjuda på finmiddagar och ”Asterix” för att kunna tillgodose behovet under höst och vinter. Givetvis hade vi sparat utsäde av alla tre sorter så det fick helt enkelt bli en favorit i repris i år igen. Mest för att vi blev så nöja sist, för vad finns det för anledning att ändra ett vinnande koncept?

Sedan stod sparrisen på tur. Dessa späda små benrangel såddes redan förra året men efter att ha läst på lite insåg jag att de inte skulle planteras ut förrän år två. Så dessa stackare har fått bo på undantag i ett gästrum över vintern och haft tur om de fått en skvätt vatten då och då (det här med att hålla saker och ting vid liv över vintern var helt enkelt inte min grej med tanke på att hälften dog, men men…) Jag får vara nöjd med de elva plantor som överlevde den brutala behandlingen och hoppas på det bästa även nu. Kanske är det lite för tidigt att sätta ut dem men det får tiden utvisa – jag är förberedd på det värsta men hoppas på det bästa. Mitt motto vid all typ av odling egentligen – hahaha! 😜

Imorgon bär det av till Västervik en sväng (vilket jag berättar mer om vid ett senare tillfälle) och i övrigt planerar vi att njuta riktigt ordentligt av långledigheten vi har tillsammans resten av veckan. Fårklippning, takläggning och den andra delen av den stora vårstädningen står på schemat och jag ser så himla mycket fram mot att få strosa runt här hemma på gården och småfixa lite här och där – det är verkligen det bästa som finns! Vad har ni planerat i helgen och firar ni på något speciellt sätt?

Trevlig helg mina vänner! ❤️

4 reaktioner till “Ljummen kväll i köksträdgården

  1. Härlig beskrivning. Och tack, nu vet jag hur sparris ser ut. För egen del har jag kört ner potatisar jag också, för första gången. Säger som du – hoppas på det bästa….
    Det är en vecka och långhelg med trädgårdsskötsel, detta. Imorgon ska jag starta min lökodling. Även en villatomt mår bra av ”vårbruk”. 🙂

    Gilla

    1. Javisst, man kan inte göra annat än att hoppas ibland. Men så skönt att få ägna hela helgen åt trädgården, underbart. Även vi har trädgårdsfokus men det är inte odlingen som får stå i centrum just nu utan snarare storstädandet. 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s