Sommaren exploderade!

För exakt en månad sedan skrev jag om att isen precis hade börjat släppa i sundet och att vi nyligen hade bytt isdubbarna mot flytvästarna. De senaste dagarna har det varit värmebölja med nästan 30 grader i luften och nästan 20 grader i vattnet. Full högsommarvärme med andra ord. ☀️

De här bilderna är tagna för fyra veckor sedan respektive i förrgår. Helt galet. Vart tog våren vägen egentligen? Sommaren bara exploderade! På ett sätt är det ju helt underbart skönt att vi får njuta av detta oväntade medelhavsklimat på hemmaplan men samtidigt är det inte utan att man blir lite orolig över dessa drastiska klimatförändringar. Jag funderar på om det helt enkelt bara är en normal avvikelse att fröjdas över (”den varmaste maj på massor av år”) eller om det är ett olycksbådande tecken om att Moder Jord inte är i balans. Vad tror ni? Har ni funderat någonting i de banorna eller är jag ensam om detta lilla orosmoln i bakhuvudet?

Hur som helst, vi njuter i alla fall i fulla drag av denna underbara försommar – solar, badar och plockar in massor med vackra, väldoftande syrener. Samtidigt jobbar vi, i vanlig ordning, hårt på att komma vidare i alla våra projekt på gården. Just nu jobbar Mobbi med den sista skrotröjningen, Anders med att reparera taket på verkstaden och jag med att renovera och inreda – pannrummet håller på att förvandlas till husets entré (bilder utlovas inom kort.)

Eftersom vi är himla drivna båda två så piskar vi på oss själva (och varandra!) rätt hårt emellanåt när vi har ett utvecklingsprojekt att ro i land. Och då får man påminna varandra om att släppa taget ibland, ta det lugnt och bara vara tillsammans. Vilket är lättare sagt än gjort. Men häromkvällen lyckades vi faktiskt finfint med det. Vi släppte allt vi hade i händerna och gick ner till bryggan för att fiska lite och fick en superfin abborre på första kastet. En fantastisk kväll och en fantastisk upplevelse och jag är tacksam för den härliga energi det gav. Hur njuter ni av sommarvärmen? 😘

2 reaktioner till “Sommaren exploderade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s