Äntligen betessläpp!

Som jag skrivit om tidigare har värmen och torkan slagit hårt mot våra marker och vi insåg redan för några veckor sedan att betet vi trodde skulle räcka till juli i princip redan var slut. Så sedan dess har vi stolpat och stängslat för glatta livet här hemma, ständigt påjagade av tiden, för att hinna klart med att hägna in stora ängshagen. Och nu. Äntligen, äntligen, äntligen kunde vi släppa hela flocken i sin nya, stora, fantastiskt frodiga hage.

Tänk er hur underbart det måste kännas, efter att ha ätit torra makaroner och någon liten korvskiva i tre veckor få bli serverade en gigantisk buffé – mat i överflöd så långt ögat kan nå. Man riktigt kände det vibrerade i luften av ren och skär lycka och vi blev varma ända in i själen av att se dem gå där och njutningsfullt tugga i sig vartenda strå som kom i deras väg. Vilken lycka! ❤️

Ritas två förstfödda lamm, Ragnar & Ragnar, har blivit stora nog att flytta in i bagghagen tillsammans pappa Örjan. Tänk så fort tiden går, det känns verkligen som de föddes i förra veckan. På vägen hem från ängshagen stannade vi till där och kelade lite med dem. Vi hittade ett knippe omogna små vildäpplen och det tackade Örjan inte nej till – filmade en liten snutt också.

Hur har er helg varit och hur ser veckan ut? Vi konstaterade nyss att det är sista jobbveckan innan långledighet för oss, är det samma för er? 😘

4 reaktioner till “Äntligen betessläpp!

 1. Livet med trädgård och vedeldning på vintern i dessa torra tider är enkelt och enformigt: rensa, rensa, klyva ved, vattna… och idag satte jag mig i bilen för tredje gången denna värmeperiod, åkte till en bekants gård och simmade! Kroppen och själen njuter av svalt vatten!

  Gilla

 2. Har precis inkasserat min första pension och njuter i fulla drag av evig semester. När jag ser dina får kommer ett minne upp från min barndom. Vi hyrde en stuga i Dalarna på föräldrarnas semester och uthyrarne hade får i en hage precis vid stugan. Där tillbringade jag långa stunder om dagarna och klappade fåren. Jag köpte knäckebröd för hela min veckopeng, som fåren sedan fick smaka. Min syster var jätterädd för dem då ett får började tugga på hennes kjol. Gissa om jag skrattade.

  Gilla

  1. Men gud vilket underbart minne! 😍 Jag har ett liknande från mina barndomssomrar på Öland, då jag köpte fågelmat för hela veckopengen och matade en andmamma som ruvade på en hel drös med ägg… En vacker dag var äggen kläckta och mamman borta. Jag såg det som att det var min förtjänst att hon överlevt ruvningen (men blev givetvis lite ledsen också.) ❤️

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s