Gårdsbebisar

Kajsa & Krut-Maja har funnit sig väl tillrätta, både i sin lilla hage och i sitt gulliga lilla grishus. Småflickorna blir tamare och tamare för varje dag som går och har nu lärt sig att de där människorösterna inte betyder fara, utan snarare att mat är på ingång. Så idag när jag kom med några körsbärskvistar kom de springande fram för att provsmaka (och posera för kameran såklart!)

Även kattungarna har funnit sig väl tillrätta sedan de fått tillgång till hela huset och inte bara kattrummet. De hoppar, klöser och klättrar på allt som kommer i deras väg och är verkligen mitt i den allra värsta bus & lek-åldern. Stackars våra soffor säger jag bara, vi kommer att behöva byta klädsel på dem efter de här vildingarna flyttat om ett par veckor. 😅 Och sofforna ja, det är favoritplatsen också när det kommer till tupplurarna sådär mitt på dagen men på natten kryper de nuförtiden in under orgeln för att få sin nattro.

Och så har vi fått tillökning i familjen också. Kommer ni ihåg de femton ankägg jag fick med mig hem från hönsmarknaden? Efter daglig tillsyn i nästan en månad med sprayande, vattnande och pysslande kläcktes nio av de äggen till världens sötaste små ankbebisar. Eller ja, ällingar har jag ju faktiskt lärt mig att det heter. Söthetsbarometern slog i taket här hemma när dessa små fjunisar kom till världen kan jag säga. Se bara på den här lilla näbben och de störtsköna små simfötterna – är han inte bara heeeeelt bedårande så säg? 😍❤️

12 reaktioner till “Gårdsbebisar

  1. Sååå bedårande! Mycket jobb med så små, men helt klart värt det! Våra kycklingar har kläckts idag och jag är i sjunde himlen! Fast jag har inte fått träffa dem ännu, hönan gömmer dem än så länge. Men imorgon 👏👏👏🐣🐤🐥

    Gilla

    1. Javisst, det är värt det om och om igen! Men gud så mysigt med naturruvade små kycklisar, våra har ju inte varit så ruvningsbenägna än men nu har vi köpt några hedemorablandisar så vi håller tummar och tår… Grattis till bebislyckan! 😍✨

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s