Trädgårdsfix

Den Stora Valphämtningen närmar sig med stormsteg och jag har spenderat de senaste dagarna med att förbereda gården, grabbarna och mig själv på min kommande frånvaro. Mobbi och Anders har fått en varsin att-göra-lista med instruktioner om hur alla djuren ska skötas om, huset är fit for fight (för en gångs skull) och alla nödvändiga inköp är gjorda. Ikväll var det köksträdgården som fick sin beskärda del av förberedandefixet.

Alla odlingslådor förutom de med potatis fick lite gödning i form av bokashivatten. Mina älskade kålplantor, trädgårdens små klenoder, fick såklart en liten skvätt extra. Förra året misslyckades vi totalt med varenda kålplanta och eftersom vi äter mycket kål i familjen har jag hållit tummarna lite extra hårt för dem i år. Nu var det ungefär en vecka sedan jag lyfte på duken senast och så lycklig jag blev… Även om de fortfarande inte är mycket att hänga i julgran så har de i alla fall inte dött (än) – ett noll till mig! 😃

Tre färdigjästa bokashihinkar myllades också ner där vitlöken tidigare stått, vilka som bekant gick åt när fåren bröt sig in i köksträdgården för några veckor sedan. Det var med andra ord en ren slump att det blev en halv låda ledig, men en himla praktisk sådan. Supersmidigt att ha en liten ”jordfabrik” så nära till hands när alla andra lådor är fullproppade med plantor, det konceptet kommer jag nog se till att ta höjd för i planeringen nästa år.

Squashen fick en skotkärra med hästbajs och gräsklipp direktlevererat från beteshagen och tomaterna tjuvades. Och så blev det lite ogräsrensning såklart, hann inte klart med allt men tänker att jag får ta igen det när jag kommit hem från resan. Det viktigaste i alla fall är gjort nu vilket känns skönt.

Potatisen blommar fint nu och är verkligen en fröjd för ögat. Och även min lilla trädgårdsassistent Ina är såklart en fröjd för ögat, hon ligger alltid på stenmuren och håller ett öga på vad jag pysslar med. Det pillas och påtas lite här och där och vart jag än går så förflyttar hon sig så att hon har full uppsikt. Goding! 😍

Hur går det för er andra som odlar och vad händer i era trädgårdar just nu?

7 reaktioner till “Trädgårdsfix

  1. Härligt med så mycket. Här hemma har potatisen nästan blommat klart. Vi har plockat sockerärtor så det har blivit till var enda middag i en veckas tid. Tomaterna bara växer och växer. Dillen har tyvärr snart blommat över oxå. Men det gör inte så mycket för det blir inge kräftfiske för oss i år, tråkigt. Bär buskarna börjar bli klara oxå för plockning. Så här hemma är det mycket som grönskar.

    Gilla

  2. Haha, håller med Anncha – här går det långsamt. Jag väntar troget på att potatiseländena ska börja blomma någon gång…. nu är det i alla fall knoppar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s