Fullmånedopp

Fullmånen lyser stark och klar över viken. Klockan är strax innan midnatt och vi sitter på altanen och myser med ett varsitt glas vin, nöjda med vårt dagsverke. Jag föreslår ett nattdopp och Anders blir lika entusiastisk som jag. Vi klär av oss, slänger en varsin handduk över axeln och går hand i hand ner till bryggan. Barfota. Vartenda litet gruskorn känns under de bara fötterna. Och sensommarmörkret som omsluter oss känns liksom tryggt, mysigt och sådär lite höstigt och småburrigt.

Vattnet är 25 grader varmt, till och med nu. Anders går i från stegen och plaskar lite vid vattenytan så att jag släpper tanken på monstergäddorna och med ett skutt är även jag i. Sedan tvålar vi in varandra med vår miljövänliga skärgårdstvål. Den som legat nere vid bryggan sedan i maj och stått i givakt varenda gång det varit dags för en ”sommardusch.” Både kropp och hår får sig en omgång och sedan dyker vi ner i det kolsvarta vattnet igen. Håller andan. Känner hur det varma vattnet sveper runt kroppen och sköljer bort allt. All svett jag svettats under dagen, alla små grässtrån från fötterna och all jord som fastnat under naglarna. Kommer upp igen, tar ett djupt andetag och ler ända in i själen. Tar några simtag och skrattar åt ett av Anders skämt. Och så slår det mig; det här är livet. Precis just det här. En alldeles underbar sommarnatt i slutet av juli, då vi njuter av varandras sällskap och vårt nattliga miniäventyr med fullmånedopp. Ett sommarminne att bära med sig länge – ett riktigt guldkorn.

Vad har ni samlat för guldkorn i sommar? ❤️😘

14 reaktioner till “Fullmånedopp

 1. Så underbart, ett nattdopp på en egen strand, för mig har det bara blivit spontana bad på avskilda platser i skärgården och i sjöar, som man 55+ vill man ju inte plåga sin omgivning 🙂

  Gilla

 2. Vilken härlig upplevelse. Underbart beskrivet. Tack för att du delar.
  Egna guldkorn involverar en kopp kaffe, susande björkar och tornseglare. Kan sitta i timmar.

  Gilla

 3. Så härligt beskrivet, det känns nästan som man är där. Underbart minne att spara i minnesbanken. Mina paprikor levererar i år. Har plockat en hel del härligt krispiga som passar fint på ostmackan. Jag har dem i växthus.

  Gilla

 4. Det enda fullmånedopp jag gjort var när jag var femton och bilat ner till Italien. Inga gäddor där inte men tjugofemgradigt vatten. Detta års sommarminne blir nog all planering och förberedelse inför vårat nya liv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s