Katt, katt och lite mera katt

Juli är till ända och augusti är kommen med samma värmebölja som tidigare men tack och lov utan torkan – äntligen har vi fått regn på betesmarkerna! Och regnat har det gjort även på annat håll, nämligen i gästrummet (eller numera faktiskt benämnt som ”kattrummet” av given anledning.) Det har nämligen regnat kattungar. Fullkomligt öst ner i kattlådan. Vi har fått tillökning i familjen katt, inte bara av en utan faktiskt hela två kullar. Både Isa och Ina har nedkommit med sex, respektive fyra bedårande små ulltussar. 😍

Egentligen hade vi tänkt att sätta Isa på p-piller efter hennes kull i våras men hann inte mer än blinka så hade hon fattat tycke för nykomlingen Iam. Inte optimalt med två kullar så tätt inpå varandra men hon själv tyckte (uppenbarligen!) annorlunda och så fick det bli. Och vem kan klandra henne för det? Iam har ju visat sig vara den goaste, snällaste och finaste katt jag någonsin träffat. Social till tusen och tillgiven ut i klospetsarna – vår älskade Kung Iam. ❤️

I år har vi också beslutat oss för att behålla två små missar här hemma på gården. Isas bedårande lilla flickebarn är den ena. Jag stod och valde länge och väl mellan henne och kullsyskonen men kunde till slut inte motstå hennes charm – hon var definitivt en ”keeper.” En katt som är en hund, som är en katt, som är en hund… Hon hänger med valparna dagarna i ända och ser sig själv som den tredje delen av deras lilla duo, goaste lilla Iris!

…och Inas supersöta lilla flickebarn med mörk, mörk grundfärg och vita tecken. Bilderna blev ju inte de allra bästa men jag ville inte störa mer än nödvändigt så jag lyfte bara upp henne, knäppte och tackade för mig. 🤪 Även hon ska givetvis få ett namn som börjar på i – har ni några förslag?

Och de andra får flytta i september när de fyllt tolv veckor och förgylla livet för sina nya familjer. För några veckor sedan flyttade Iris systrar Mango och Siri och oj så älskade de är redan, jag får massor av uppdateringar och bara myser när jag tittar på alla bilder och videos. Är det någonting jag blir glad av så är det precis just det, att veta att någonting som jag ”satt till världen” skänker både glädje, tröst, kärlek och glädje. Att de fortsätter att utvecklas till riktigt, riktigt goa katter och att de blir älskade små familjemedlemmar i deras nya familjer. Ja, det är sånt som värmer uppfödarhjärtat. ❤️

17 reaktioner till “Katt, katt och lite mera katt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s