En riktig milstolpe

Redan innan vi hittade hit till Lindö föddes visionen om vårt självförsörjande. Och när flytten hit väl gick av stapeln hade vi redan satt upp två mål, ett lite mer långsiktigt och ett lite mer kortsiktigt. Det förstnämnda handlade om att vi inom en tioårsperiod skulle 1) ha byggt upp gården någorlunda 2) vara såpass självförsörjande som vi någonsin kan/vill vara och 3) inte behöva arbeta utanför gården. Och när vi reflekterade över det, kommer jag ihåg att vi båda två kände att det låg så oerhört långt bort. Tio år – en hel ocean av tid. Så vi bestämde oss helt enkelt för att sätta upp ett delmål som låg halvvägs dit. Delmålet blev att Anders skulle säga upp sig och jobba i sin egen firma. Slippa jobba i Stockholm, slippa pendla och slippa förlora tid, energi och livskvalitet på kuppen. Just i den aspekten har jag legat lite före honom, då jag redan innan flytten varit egenföretagare och kunde redan från början ha min ”bas” hemma på gården och välja de uppdrag som passade min livsstil. Så delmålet har som sagt fokuserat helt och hållet på Anders och hans möjlighet att styra över sin egen tid, engagemang och intäkter. Han skulle helt enkelt hoppa av ekorrhjulet. Och det skulle ske innan fem år förlöpt från dagen då vi flyttade hit.

Kommer ni ihåg att jag för inte så länge sedan medverkade i en podd med snarlikt namn, ”bortom ekorrhjulet”? Var det någon av er förresten som lyssnade på det (och vad tyckte ni i så fall?) Hur som helst, när jag fick förfrågan om att medverka tänkte jag att om jag, genom att dela med mig av hur jag följer mitt hjärta och lever min dröm, kan inspirera någon annan att ta ett steg närmare att följa sitt hjärta och leva sin dröm – ja, då är det absolut värt det. När avsnittet kommit ut så lyssnade vi tillsammans på det, jag och Anders, och helgen därpå tog oss tid att riktigt djupdyka i samtalsämnet och vet ni vad? Det resulterade i att alla pusselbitarna föll på plats. Delmålet i vårt självförsörjande, Anders längtan ut ur det berömda ekorrhjulet och drömmen vi alltid haft om att inte bara vara tillsammans utan faktiskt också jobba tillsammans. Insikten om att vi vet exakt vart vi har varandra, känner varandra utan och innan och kompletterar varandra som yin och yang. Känslan av att precis nu ligger mer rätt i tiden än kanske aldrig. Så, summan av kardemumman – oavsett om jag med poddavsnittet lyckades inspirera någon annan eller inte, så lyckades jag i alla fall tydligen inspirera min modiga själsfrände att ta nästa steg. För han sa nämligen upp sig i förra veckan. Och vid årsskiftet kickar vi igång hans vilande elektrikerföretag. Detta nästan exakt två år efter flytten hit, alltså med tre år tillgodo på vår femårsplan – är inte det någonting att vara stolt över så säg? En riktig milstolpe är det i alla fall. 😃😃😃

Hur ser det ut för er, har ni eller har haft egna företag? Ensam eller tillsammans med andra? Någon med erfarenhet av familjeföretag eller kanske till och med företagande tillsammans med sin själsfrände och livspartner? 

12 reaktioner till “En riktig milstolpe

 1. Hej!
  Vi känner inte varandra men jag är Anders kusin, så från den dagen jag såg er i morgonsoffan har jag följt er resa. Det är spännande och mycket tänkvärt. För knappt ett år sedan började jag min resa med direktförsäljning i ett hälsoföretag. Min tanke är att om några år kunna gå ner i tid och på sikt sluta jobba på mitt vanliga jobb. Kunna jobba hemifrån eller ar jag befinner mig i värden. Hälsa Anders Kram Eva

  Gilla

  1. Hej Ewa, så himla roligt att du hittade oss via inslaget och kul att du kommenterar – sånt uppskattas alltid! 😊 Superkul också att du själv verkar vara på en spännande resa med dina hälsoprodukter. Ska absolut hälsa (han hälsar garanterat tillbaka) och varmt välkommen hit! ❤️🙏🏼

   Gilla

 2. Vad roligt! Grattis!

  Jadå, jag har varit företagare med min dåvarande man. Vi kompletterade varandra med våra olika kompetenser och intressen. Han jobbade med det på heltid, medan jag hade ett ”människojobb” på heltid och företagandet på fritiden.

  Visst lyssnade jag på podden. Du var verkligen inspirerande. Något som fastnade var att du/ni helt osentimentalt tänkte att ”…just nu gör vi det här. Vill vi senare inte göra det här länge så kan vi ändra oss…” Typ nåt sånt. Det var så befriande att höra. Det är ju såklart så. Men jag kan nog vända och vrida på beslut som om allt ar livsavgörande. Så, tack för det!

  Ses på lördag!

  Kram Lena

  Gilla

  1. Tack snälla! 🙏🏼 Kul att ni också drivit företag tillsammans, vi ser verkligen fram emot det mer och mer för varje dag. Och podden ja, roligt att du tyckte den var inspirerande. Det är som jag sa ”trivs vi inte så flyttar vi” och det gäller nog allt i livet och inte bara boendet – är man inte nöjd så blir det oftast bättre av en förändring. Härligt att träffas i helgen också – hoppas det blir snart igen. Kram på dig! 😘

   Gilla

 3. Åh, vilket häftigt steg att ta! Jag är så glad att jag hittat din blogg och att få läsa om ert liv. Spännande och så annorlunda från det liv jag lever. Men jag har också en dröm om att slippa ekorrhjulet och kunna leva på min firma. Vi får väl se hur det kommet gå med den drömmen man jag ska försöka göra en plan hur jag ska ta mig dit ❤
  Tack för en fantastisk helg och hoppas vi kan ses framöver och hinna prata mer ❤ Kram till dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s