Så mycket engagemang – på gott och ont!

I förrgår när jag skrev om Viljas ekollonförgiftning så la jag också ut en varning på bland annat facebook och vet ni vad? I skrivande stund är det över 11 000 personer som har delat inlägget och nästan 1 000 000 som nåtts av varningen. En miljon personer!! Helt galet.

Det tycker jag tyder på två saker. För det första tror jag det stora engagemanget beror på att detta faktiskt har ett nyhetsvärde. För om alla redan hade vetat om det här och att det var allmänt känt i hundvärlden (precis som alla vet att man inte ska ge sin hund choklad) så hade inte folk känt något behov av att föra informationen vidare. Min slutsats är därför att jag definitivt inte var ensam om att leva i ovisshet, trots att jag levt med hund hela mitt liv. Och för det andra så handlar det ju såklart om att folk vill dra ”sitt strå till stacken” genom att själva varna alla de känner eftersom de inser allvaret i det. Och på tal om allvar, en uppfödarkollega till mig kommenterade på inlägget att hennes lilla Pomeranian avlidit i sviterna av en ekollonförgiftning. Mitt hjärta gick sönder. 💔😢

Jag är helt förbluffad över det enorma engagemanget och kunde väl aldrig tro att det skulle få så stor spridning. Sedan finns det ju alltid folk som tycker, tänker och tror annorlunda och är ofta inte sena med att påtala det. Någon har till exempel påtalat att det minsann inte bara gäller hundar utan även andra djur och ”fy skäms” på mig för att jag inte gör min research noga och utelämnar det ur varningen. Någon annan har kort och gott skrivit ”bullshit!” och ämnar väl med det helt enkelt påtala att han inte tror att det finns någon grund för mitt påstående. Eller den här mannen till exempel (som för fridens skull får vara anonym) som tycker jag borde sluta upp att varna folk på facebook när jag istället kan spendera 24 timmar om dygnet med att iaktta min hund i preventivt syfte… Ja, alla får vi plats i vår herres hage! 😅

Summan av kardemumman är i alla fall att många människor har blivit varnade och det är jag glad för. Det var ju liksom det som var meningen. Och om så ett enda litet liv har räddats genom det, så har det varit värt det. Många gånger om. ❤️ Nu tar vi helg och njuter av höstsolen. Anders kommer hem om en timme och då ska vi städa huset tillsammans, äta något gott och fredagsmysa och sen blir det gårdspyssel hela helgen – ska bli sååå mysigt! Varm kram på er kära vänner och hoppas ni får en härlig hösthelg! 🍁☀️

12 reaktioner till “Så mycket engagemang – på gott och ont!

 1. precis som du har jag haft hund i stort sett i hela mitt liv men hade ingen aning om detta med ekollon, så det var helt rätt att varna för dem. Sedan finns det alltid messersmittar som tror sig veta allt och jag gör som du ”inga kommentarer”. Kram

  Gilla

 2. Ack ja. För den som vill reta sig på saker o ting finns det alltid något att haka upp sig på…
  Önskar er alla, två som fyrbenta, en fin och skön helg ❤

  Gilla

 3. Äsch! Det finns så många ’förstå sig påare’ och som ’vet bättre’! Sprid nätkärlek inte näthat tycker jag! Tack igen för den viktiga infon! Vet du förresten om det stämmer att hundar inte får äta vindruvor? 🤔

  Gilla

 4. Märkligt att vissa bara måste ta fram pekpinnen. Tråkigt eftersom man inte kan låta bli att ta illa vid sig trots att man vet att de är idioter…

  Du har gjort en jätteinsats och som ägare till två vovvar som gärna strövar fritt i skog och mark så tackar jag dig för jag hade verkligen inte en aning… 👍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s