Fårfest & förkylning

I förrgår gick vår efterlängtade Fårfest av stapeln och oj så roligt det var! Som ni vet fick vi stressa lite där sista dygnet men i gengäld fick vi fina lovord om både huset, maten och initiativet av våra kära gäster. När alla ätit upp fick de som ville se på när jag styckade det sista lammet, vilket jag la ut några klipp ifrån på insta stories också. Det blev väldigt uppskattat både fysiskt och digitalt och jag fick massor av nyfikna frågor som jag besvarade så gott jag kunde. Så himla roligt att det finns ett så stort intresse – ska återkomma till det här med slakt och styckning i ett senare inlägg för de som vill veta mer. 👌🏼

Priset jag fick betala för att ha gått på högvarv den senaste veckan och förberett allt, är att jag nu ligger småkrasslig på soffan. Som väntat. Förkylning, småfeber och allmänt ynklig. Igårkväll somnade jag typ vid 20 och givetvis vaknade jag klockan 04 inatt då också. Jag var inte direkt pigg men kunde heller inte somna om så jag gick ner och la mig på soffan, tände några ljus och drack en kopp morgonté. Dagens mysigaste var när Anders kom ner en halvtimme senare och tände en brasa till mig, klädde på mig fårskinnstofflorna och morgonrocken (utanpå pyjamasen) och pussade mig på pannan innan han begav sig till jobbet. Ibland är det ganska skönt att få känna sig lite ynklig och få bli sådär mysigt ompysslad. Och idag var absolut, precis en sån dag!

Framåt eftermiddagen insåg jag att jag inte hade lämnat soffan på hela dagen (bortsett från de korta vändor jag tagit till köket, badrummet och baksidan med hundarna) så då tog jag mig i kragen och gick ut för att få lite frisk luft. Orkade givetvis inte gå på någon långpromenad men väl en sväng till fårhagen för lite fårgos och så insåg jag att årets fyra tacklamm fortfarande inte blivit döpta, förutom Ullis då såklart. Jag har fått en massa bra förslag men inte spikat något ännu – en perfekt syssla när man är krasslig! Så jag gick igenom alla förslag och fastnade för Flora, Klara och Inga – varav den sistnämnda lilla gullefian poserar på den här bilden med mig. Hon är sin far Örjan upp i dagen, prick samma teckning som honom, så det är roligt att få ha en liten del av honom kvar i flocken nu när vi nytt bagge. ❤️

Vad brukar ni göra när ni är krassliga förresten? Förutom att vila då såklart! Har ni några bra tips på hur jag kan fördriva lite tid imorgon i soffan? Förhoppningsvis blir jag dock frisk och kry snart, men ändå. 😅

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s